More

  8 trucuri care te ajută să dormi mai bine

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nu reuşeşti să te odihneşti corespunzător pe timpul nopţii şi te trezeşti tot mai des dimineaţa cu dureri de cap şi cu dorinţa de a mai dormi câteva ore? Pune în aplicare aceste 8 trucuri care te ajută să dormi mai bine!

  » Trezeşte-te la aceeaşi oră în fiecare zi – Atunci când variezi trezitul dimineaţa cu până la 2 ore, rişti să iei în greutate şi să fii mai stresat.

  » Controlează expunerea la lumină – Asigură-te că te trezeşti când este lumină afară şi te bagi la somn când este întuneric. Acest lucru te va ajuta să ţii sub control nivelul de melatonină, un hormon care echilibrează ciclul de somn.

  Citeşte şi: Cum declanşezi starea de bine şi amintirile pozitive

  » Limitează consumul de alcool – Un pahar cu vin roşu înainte de culcare este ideal pentru un somn odihnitor, dar atunci când consumi alcool în cantităţi mult prea mari înainte să adormi, rişti să te trezeşti obosit şi cu dureri serioase de cap.

  » Nu consuma băuturi pe bază de cofeină seara – Cofeina îşi face efectul pe un interval de cel puţin 6 ore. Indicat este să nu consumi cafea sau băuturi acidulate pe bază de cofeină precum cola sau pepsi în mod special seara.

  » Întreţine relaţii sexuale – Orgasmul inaintea somnului este factorul cheie pentru o noapte care îţi încarcă sigur bateriile. Eliminarea proteinei numită prolactina te ajută să te relaxezi şi să îţi fie somn. Această activitate scade, de asemenea, cantitatea de cortizol care pune în mişcare stresul.

  Citeşte şi: Ce se întâmplă dacă îţi pui un cub de gheaţă la ceafă

  » Nu mânca cu 3 ore înainte de somn – Corpul tău are nevoie de până la 4 ore să digere mâncarea, fapt pentru care este bine să nu mănânci înainte să te bagi în pat, dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor.

  » Nu sări peste exerciţiile de dimineaţa – Mulţi dintre noi merg la sală seara sau fac exerciţii de fitness înainte să se bage la somn. Studiile arată că este bine să te energizezi dimineaţa printr-o serie de exerciţii fizice, iar înainte de somn să încerci să te relaxezi cu o baie fierbinte.

  » Renunţă la telefon, tabletă, laptop sau TV cu cel puţin o oră înainte de culcare – Lumina albastră emanată de dispozitive îţi stimulează creierul să stea treaz şi să producă în continuare melatonină, motiv pentru care nu vei reuşi să te odihneşti corespunzător.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.