More

  WhatsApp a fost interzis în Brazilia printr-o decizie judecătorească

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În urma unei decizii judecătoreşti, WhatsApp va fi blocată în Brazilia timp de 48 de ore începând de joi.

  Un tribunal din Sao Bernardo do Campo a ordonat operatorilor de telefonie mobilă să blocheze WhatsApp drept pedeapsă pentru un presupus refuz al companiei de a coopera într-un proces separat, a indicat Agencia Brasil pe site-ul său miercuri seara.

  „Suntem dezamăgiţi de decizia instanţei judecătoreşti de a tăia accesul la WhatsApp, o unealtă de comunicare de care depinde o mulţime de brazilieni şi sunt trist să văd cum Brazilia se izolează de restul lumii”, precizează directorul WhatsApp, Jan Koum.

  Ordinul survine în contextul în care aplicația este folosită de milioane de persoane din Brazilia, țară aflată pe locul al cincilea în topul țărilor cele mai populate.

  Citeşte şi: Samsung S6 Edge şi iPhone 6s tocate cu distrugătorul de documente

  La nivel mondial, WhatsApp are în prezent circa 900 de milioane de utilizatori activi lunar.

  „Mulţi politicieni din Brazilia simt că internetul este folosit doar pentru a spune lucruri rele despre ei. Aceşti urăsc internetul. Este o ameninţare.”, declară Ronaldo Lemos, director la Internet Technology Society.

  „În această seară, un judecător din Brazilia a blocat accesul la WhatsApp pentru mai mult de 100 de milioane de oameni care se bazează pe acest serviciu în ţara lor.

  Lucrăm din greu pentru a îndepărta acest inconvenient. Până atunci, Facebook Messenger este încă activ şi poate fi folosit pentru comunicare drept înlocuitor la WhatsApp.

  Aceasta este o zi tristă pentru Brazilia. Până astăzi, Brazilia a fost un aliat în crearea unui internet deschis. Brazilienii au fost întotdeauna printre cei care au dorit să îşi împărtăşească punctele de vedere în cel mai pasional mod cu putinţă.

  Citeşte şi: LG gram 15, laptopul de 15 inci mai uşor decât MacBook Air

  Sunt şocat că eforturile noastre de protejare a datelor oamenilor au adus ca rezultat o decizie atât de drastică din partea unui singur judecător din Brazilia. Dacă eşti brazilian, te rog să îţi faci vocea auzită şi să ajuţi guvernul să reflecteze asupra nevoilor poporului”, este mesajul pe care îl transmite Mark Zuckerberg pe pagina sa de Facebook, în urma deciziei judecătoreşti cu privire la interzicerea accesului a peste 100 de milioane de utilizatori la WhatsApp.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.