More

  CES 2016: L’Oreal a prezentat plasturele inteligent anticancer

  Plasturele inteligent prezentat de L’Oreal la Consumers Electronics Show 2016 de la Las Vegas, Nevada, este capabil să monitorizeze expunerea pielii la acţiunea dăunătoare a razelor ultraviolete şi să prevină astfel cancerul.

  Se pare că, produsul va fi lansat în 16 ţări, inclusiv în Marea Britanie, chiar în vara acestui an. Dacă te interesează preţul, trebuie să afli că produsul va fi distribuit gratuit.

  Plasturele inteligent are în structura sa ultrafină o vopsea albastră fotosensibilă, care îşi schimbă culoarea atunci când produsul este expus la razele ultraviolete. Utilizatorul trebuie să facă însă o fotografie cu plasturele şi să o descarce apoi pe internet într-o aplicaţie specifică, pentru a vedea rezultatele.

  Citeşte şi: Cele mai importante anunțuri pe care Nikon le-a făcut în ultimii ani

  Pentru conceperea plasturelui a lucrat o echipă de 25 de cercetători din cadrul departamentului de tehnologie al firmei L’Oreal, în mai multe oraşe ale lumii, inclusiv la New York, Paris şi Singapore.

  „My UV Patch” este mai subţire decât un plasture obişnuit şi poate să reziste aplicat pe piele pentru o perioadă de până la cinci zile. Plasturele inteligent este un produs de unică folosinţă şi poate fi aplicat pe orice zonă a corpului.

  lorealskinsensor-840x413

  Plasturele nu îi aminteşte purtătorului că trebuie să îşi aplice pe piele cremă antisolară, ci monitorizează nivelul de expunere la radiaţia ultravioletă, funcţionând ca un semnal de avertizare.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here