More

  Speaker intravaginal care facilitează comunicarea cu fetusul

  În pântecul mamei, fătul poate începe să audă încă de la a 16 – a săptămână de sarcină, iar cercetătorii au găsit o modalitate prin care comunicarea cu fetuşii să poate fi facilitată.

  BabyPod este un speaker intravaginal dezvoltat de oamenii de ştiinţă de la Institut Marquès, care le permite mamelor să le stimuleze fetuşilor neuronii.

  Speaker-ul mic, din silicon, se introduce ca un tampon în vagin şi redă muzică în interiorul corpului viitoarei mămici, promovând astfel încercarea timpurie de a vorbi în cazul copilului.

  Citeşte şi: Cele mai importante anunțuri pe care Nikon le-a făcut în ultimii ani

  Pentru a nu reprezenta un risc, BabyPod nu dispune de conexiune Wi-Fi sau Bluetooth, ci necesită un player MP3, un smartphone sau un amplificator pentru redarea melodiilor.

  Nedenumit

  Aşa cum informează dailymail, muzica activează centrele de stimulare ale limbajului şi comunicării din creierul fetusului, fapt care l-ar determina pe acesta să răspundă la stimulii muzicali prin mişcări care imită vocalizarea.

  Cercetările conduse de Dr. Marisa Lopez-Teijon au observat reacţiile bebeluşilor la ultrasunetele pe care le-au auzit între săptămânile 14 – 39 de sarcină şi au aflat că bebeluşii au dat semne de vocalizare mai devreme, inclusiv mişcări ale limbii şi gurii.

  Citeşte şi: CES 2016: L’Oreal a prezentat plasturele inteligent anticancer

  Nedenumit

  Împreună cu încurajarea dezvoltării neurologice, acest dispozitiv ar putea ajuta la diagnosticarea surzirii prenatale la bebeluşi, dacă bebeluşul nu are nicio reacţie cu privire la stimulii muzicali.

  Mai mult decât atât, cercetătorii spun că BabyPod poate ajuta la reducerea stresului în cazul mamelor gravide prin împărtăşirea stării de relaxare şi momentele educaţionale.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here