More

  Mucegaiul magic: Produsele alimentare conservate ucid celulele canceroase

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nisin, un conservant alimentar natural care creşte pe produsele lactate, dă o lovitură sub centură la două maladii letale: cancerul şi bacteriile mortale, rezistente la antibiotice.

  Un nou studiu de la Universitatea din Michigan a descoperit că, hrănirea şobolanilor cu un „milshake nisin” a distrus între 70 – 80 la sută din celulele tumorale de la cap şi gât, după o dietă de 9 săptămâni şi o supravieţuire prelungită, a precizat Dr. Yvonne Kapila, profesor la Universitatea din Michigan, Şcoala de Medicină Dentară.

  Kapila a studiat bacteria nisin în tumorile canceroase ca şi antimicrobian pentru a combate bolile gurii. După 9 săptămâni cu tratament pe bază de nisin, tumorile erau comparabile cu tumorile la 3 săptămâni.

  Citeşte şi: STUDIU: Dietele bogate în fibre îţi afectează intestinele

  Grupul lui Kapila a publicat rezultate pozitive cu nisin mai puţin potent, dar bacteriile nisin purificate folosite în studiul prezent aproape că şi-a dublat efectivitatea. Doza de 800 mg/kg administrată la şoareci s-ar traduce într-o pastilă un pic mai mare decât unghia de la degetul mic pe kilogram de greutate corporală la oameni.

  Nisin, o pulbere incoloră, insipidă, se adaugă, de regulă, în mâncare cu o rată de 0.25 la 37.5 mg/kg. Multe alimente conţin nisin, dar niciunele nu ajung la o concentraţie de 800 mg/kg, necesară pentru a distruge celulele canceroase.

  Unele produse disponibile consumatorilor conţin, de asemenea, nisin – creme şi produse farmaceutice care luptă împotriva infecţiilor şi mastitei şi un dezinfectant pentru vacilele aflate la lactaţie.

  Citeşte şi: Gadgeturile de la CES 2016 pe care le poţi cumpăra anul acesta

  În timp ce par a fi promiţătoare, rezultatele sunt puţine şi doar pe şoareci de laborator, aşa încât este prea devreme să spunem că nisin va acţiona în acelaşi mod la om, a precizat Kapila.

  „Până în prezent, nimeni nu a găsit bacterii la om sau la animale vii, care să fie rezistente la nisin”, a mai adăugat Kapila.

  Nisin este letal pentru bacterii din două motive:

  » se leagă de bacterii static, într-o zonă, lucru ce îi permite lui nisin să lucreze înainte ca bacteria să se schimbe într-un superbug rezistent la antibiotice.

  » nisin ucide coloniile de bacterii care creează o fortăreaţă împotriva antibioticelor.

  Citeşte şi: Apple face mai uşoară trecerea de la iOS la Android

  „Un alt aspect pozitiv este că nisin a trecut cu brio testul timpului”, precizează Kapilla. „Mama Natură a făcut numeroase cercetări pentru noi, a fost testat de mii de ani”, a spus ea.

  Următorul pas pentru laboratorul lui Kapila a fi să testeze nisin în cadrul clinicii. „Aplicarea nisin a avansat dincolo de rolul de bioprezervaţie alimentară”, a spus Kapila. „Descoperirile curente şi alte date publicate sprijină potenţialul de utilizare nisin de a trata infecţiile rezistente la antibiotice, bolile parodontale şi cancer.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.