Google Car a dat greş de 272 de ori şi de 13 ar fi ratat fatal | NOOBZ.RO

Google Car a dat greş de 272 de ori şi de 13 ar fi ratat fatal

Mădălina Gănescu
- 13.01.2016, 13:52 în Auto
0

SHARES

În perioada 2014 – noiembrie 2015, vehiculele autonome de la Google au suferit 272 de eşecuri şi ar fi creat 13 accidente dacă nu ar fi intervenit un şofer uman, potrivit documentelor oficiale.

În raportul pentru California Department of Motor Vehicles (DMV), toate companiile care doresc să obţină permisiunea unei testări cu maşinile care se conduc singure pe străzi trebuie să furnizeze detalii ale incidentelor suferite. Mai exact, orice incident în care un şofer ar fi trebuit să intervină, trebuie raportat.

Un total de 49 de maşini autonome au fost folosite pe o perioadă de 14 luni de zile, număr ce a inclus şi maşinile „koala” de la Google şi câteva Lexus RX450s modificate.

Citeşte şi: Google Maps va prezice direcţia de mers şi va livra automat date despre trafic

Maşinile au reuşit să conducă autonom 682361.856 km, dar au suferit 341 de incidente, în care voluntarul de la bordul maşinii a trebuit să intervină pentru a preveni un accident.

Cele 272 de greşeli s-au produs din cauza eşecurilor de comunicare între diferite părţi ale maşinii sau un senzor care nu citea.

Totuşi, Google a declarat că şoferii săi au trebuit să preia controlul maşinii de „mii de ori”, dar raportul a selectat câteva incidente interpretate de companie, când compania nu s-ar fi descurcat dacă nu intervenea şoferul.

Citeşte şi: Skype îţi permite să lansezi apeluri video de grup pe mobil

„Cum poate Google să propună o maşină fără volan, frâne sau şofer atunci când propriile teste arată că pe parcursul a 14 luni, tehnologia nu a reuşit să menţină controlul, iar voluntarul a trebuit să intervină de 272 de ori, iar de 69 de ori a fost obligat să o facă.”

6 producători de maşini: VW cu Audi, Mercedes Benz, Google, Delphi Automotive, Tesla Motors, Bosch şi Nissan trebuie să furnizeze, de asemenea, rapoarte până pe 1 ianuarie 2016. Până acum, doar Google a făcut publice rezultatele.

Poţi consulta raportul în totalitate chiar aici. 

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!