More

  Apple confirmă că închide programul iAd în data de 30 iunie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple a confirmat zilele acestea că renunţă să mai facă bani din afacerea cu publicitate pe mobil şi că va închide aplicaţia veche de 6 ani de zile în data de 30 iunie 2016.

  Anunţul, postat pe website-ul Apple, vine la doar câteva zile după ce BuzzFeed News a anunţat planurile Apple de a ieşi din acest joc şi de a preda frâiele publisherilor.

  Apple nu mai acceptă aplicaţii noi în program, dar partenerii actuali pot continua campaniile existente şi să câştige de pe urma lor până la data închiderii.

  Noi campanii pot, de asemenea, să fie create folosind unealta iAd Workbench.

  Apple nu a dezvăluit planurile de viitor pentru publicitatea pe mobil, dar campania lasă deschisă posibilitatea ca iAd să aibă totuşi o oarecare formă.

  Un interviu recent cu Eddie Cue de la Apple, oferit pentru Wall Street Journal, ca de altfel şi raportul BuzzFeed de săptămâna aceasta, indică faptul că gigantul ar putea trece programul pe o platformă automatizată.

  Astfel, publisherii şi doritorii de publicitate nu vor mai folosi Apple drept intermediar şi nu vor mai avea astfel pierderi de 30%. În loc, vor interacţiona direct şi vor avea câştiguri de 100%. Deşi nu a pomenit nimic despre planurile de viitor cu privire la program, Apple le-a transmis dezvoltatorilor că vor fi ţinuţi la curent.

  Închiderea platformei nu vine ca o surpriză, mai ales pentru că CEO-ul Apple, Tim Cook a precizat în 2014 că iAd este „o foarte mică” parte din business-ul Apple.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.