More

  Cum îţi protejezi routerul wireless de viruşi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă întrebi orice utilizator „care este cel mai important lucru din locuinţa sa„, acesta îţi va răspunde fără să clipească: „routerul wireless„. Dar ce trebuie să facem pentru a proteja routerul de programe malware?

  Orice router are o adresă IP, care este publică şi care poate fi văzută de oricine. Fiecare site pe care îl vizitezi înregistrează IP-ul tău. Cu ajutorul acelei adrese IP pot să afle cine este furnizorul tău de internet, cât şi locaţia ta, chiar dacă nu este vorba de adresa exactă, ci numai zona.

  Dar pot alte persoane să îţi infecteze routerul cu programe de tip malware? Este foarte puţin probabil, dar cel mai sigur este să iei toate măsurile de siguranţă pentru a împiedica acest lucru.

  Anul trecut, cercetătorii au descoperit un virus, pe care l-au botezat „TheMoon” (Luna), care a infectat mai multe routere Linksys. Imediat, Linksys a găsit un remediu pentru a neutraliza virusul. Nu a fost primul atac de acest fel, cu siguranţă nu va fi ultimul.

  De remarcat este faptul că virusul infecta numai routerele Linksys. Asta nu înseamnă ca aceste routere sunt mai slabe sau că alte routere nu pot fi ţinta unui atac.

  Următorii paşi asigură o securitate minimă, pe care orice utilizator ar trebui să o realizeze:

  1. Actualizează în permanenţă firmware-ul router-ului. Verifică tot timpul dacă există o nouă actualizare pentru router-ul tău.

  2. Accesează pagina de configurare şi asigură-te că este dezactivat modul de administrare la distanţă.

  3. Schimbă numele reţelei wireless. Nu trebuie să rămână numele producătorului ca nume al reţelei.

  4. Schimbă parola de logare la router. A nu se confunda cu parola de logare la reţeaua wireless. Este vorba de parola de acces la modul de administrare al router-ului. Aici avem un ghid de securitate cu care poţi crea parola perfectă.

  Dacă vrei să fii cu adevărat precaut, poţi ascunde adresa IP cu ajutorul browserului Tor sau cu o reţea virtuală privată (VPN).

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.