More

  Apple dezvoltă un sistem de încărcare wireless, disponibil din 2017

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple lucrează la dezvoltarea unui sistem de încărcare wireless, care ar putea fi disponibil din anul 2017, potrivit unei informaţii publicate de Bloomberg.

  Informaţiile spun că Apple lucrează alături de mai mulţi parteneri din Statele Unite şi Asia pentru a dezvolta o asemenea tehnologie. Încărcarea wireless va permite dispozitivelor iPhone şi iPad să se încarce de la o distanţă considerabilă faţă de sursa de energie sau orice alt element care permite încărcarea prin procesul de inducţie.

  Înainte ca acest lucru să devină realitate, compania trebuie să treacă de mai multe provocări tehnologice, care stau în calea realizării unui proces adevărat de încărcare cu energie, fără inducţie.

  Problema principală a unei asemenea soluţii este pierderea energiei pe o distanţă mare. Asta înseamnă că, cu cât dispozitivul este mai departe, cu atât procesul de încărcare este mai lung.

  În momentul de faţă, nu există detalii despre modul în care Apple intenţionează să rezolve această problemă, nici care ar fi perimetrul optim în care dispozitivul ar trebui să fie amplasat. Chiar şi Apple analizează toate posibilităţile şi modul în care ar putea implementa această tehnologie.

  Încărcarea wireless a fost vehiculată ca funcţionalitate care va fi prezentă pe viitorul iPhone 7, care va fi lansat anul acesta. Cu toate acestea, noua informaţie relevă faptul că aceasta nu va fi disponibilă pe noul smartphone, ci va fi disponibilă abia în anul 2017.

  Apple a depus documente pentru obţinerea mai multor patente care au legătură cu tehnologia de încărcare wireless. În anul 2010, a depus documentele pentru obţinerea unui patent pentru un dispozitiv care ar fi acţionat ca un hub pentru încărcarea wireless a dispozitivelor iOS, aflate la o distanţă de 1 metru. Acest dispozitiv ar folosi o tehnologie numită câmp magnetic de rezonanţă.

  Apple Watch are capacitatea de încărcare wireless, dar într-un mod diferit. Foloseşte încărcarea prin inducţie, ceea ce înseamnă că dispozitivul trebuie să atingă pad-ul de încărcare pentru a se încărca.

  Este un proces asemănător cu cel al mai multor dispozitive Android care au implementat încărcarea wireless. Rămâne de văzut care va fi rezultatul muncii depuse de compania Apple pentru a facilita încărcarea dispozitivelor şi de a scăpa de corvoada firelor întinse prin încăpere.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.