More

  Bărbatul care a cumpărat Google.com pentru un minut: Ce recompensă i-a oferit Google

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google rupe tăcerea cu privire la suma de bani pe care a oferit-o celui care a deţinut Google.com pentru o perioadă extrem de scurtă de timp.

  În luna octombrie a anului trecut, Sanmay Ved a reuşit să fie pentru un minut deţinătorul domeniului Google.com. Desigur, acesta nu avea intenţia să păstreze numele domeniului, dar Google a decis oricum să îl recompenseze. La vremea respectivă, Ved a refuzat să vorbească despre ceea ce a presupus recompensa, dar a ţinut să precizeze că este „mai mare de 10.000 de dolari”.

  Astăzi, Google a dezvăluit suma pe care a oferit-o bărbatului într-o postare pe blogul oficial în care vorbeşte despre Google Security Rewards – 2015 Year in Review.

  Programul Vulnerability Reward a fost lansat în anul 2010 cu scopul de a răsplăti cercetătorii pentru munca pe care o depun pentru binele tuturor. Aceste recompense financiare au ajutat la îmbunătăţirea universului web, făcându-l mai sigur.

  Tot aici, Google a amintit povestea lui Sanmay Ved, un cercetător care a reuşit să cumpere Google.com pentru un minut de pe Google Domains. Recompensa financiară oferită iniţial acestuia a fost de 6,006.13 dolari, dar atunci când gigantul a aflat că bărbatul nu intenţionează să păstreze suma, ci să o doneze în scopuri caritable, a decis să dubleze recompensa.

  „Nu îmi pasă de bani”, a declarat Ved pentru Business Insider. „Niciodată nu a fost vorba de bani. De asemenea, vreau să stabilesc un exemplu, că există oameni care vor să găsească erori, nu este vorba întotdeauna de bani.”

  dscn0342

  Ved a cumpărat domeniul cu doar 12 dolari şi spune că a reuşit să aibă acces la webmaster tools înainte ca Google să anuleze vânzarea.

  Google anunţă, de asemenea, că Programul Security Reward va continua să crească în 2016 şi noi recompense captivante vor fi oferite.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.