More

  Windows Phone este cel mai mare eşec al Microsoft

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Windows Phone a fost, pentru mulţi, o alternativă promitătoare pentru dispozitivele Android şi iOS, iar utilizatorii au păstrat vie speranţa de a avea un smartphone care să ofere tot ce pot oferi celelalte dispozitive.

  Din păcate, acest entuziasm şi front al aşteptărilor nu s-a reflectat şi în vânzările dispozitivelor Windows Phone. Este, poate, cel mai mare eşec al companiei MicrosoftAdevărat este şi faptul că vorbim despre o piaţă a dispozitivelor şi aşa suprasaturată, dar este puţin probabil ca acesta să fie principalul motiv pentru care dispozitivele Windows Phone nu au reuşit să genereze suficiente vânzări.

  Lipsa unei game diversificate de dispozitive a contribuit foarte mult la eşecul diviziei Windows Phone, dar cea mai mare contribuţie a avut-o incapacitatea Microsoft de a livra la timp sistemul de operare Windows 10 Mobile.

  Din cifre reiese că, Microsoft a vândut 4,5 milioane de dispozitive Lumia în ultimul trimestru, comparativ cu 10,5 milioane, vândute în acelaşi trimestru al anului precedent. Este o scădere de 57%. Este enorm, iar în momentul de faţă sunt foarte mici şansele ca Microsoft să reuşească redresarea diviziei, mai ales că întâmpină dificultăţi şi cu rata de adopţie a sistemului de operare Windows 10 pentru calculatoare.

  Microsoft şi Nokia au vândut 110 milioane de dispozitive Windows Phone. Este o cantitate infimă, dacă o comparăm cu cele 4,5 miliarde de dispozitive iOS şi Android, vândute în aceeaşi perioadă. Potrivit IDC, în ultimul trimestru, numărul total de dispozitive mobile vândute a fost de 400 de milioane, ceea ce înseamnă că dispozitivele Lumia au o pondere de numai 1,1% din numărul total.

  După cum spuneam, Microsoft nu are o gamă diversificată de dispozitive, iar flagship-urile Lumia 950 şi Lumia 950 XL au avut o performanţă scăzută, lipsa sistemului Windows 10 Mobile fiind un fator care a contribuit activ la acest eşec.

  vanzari-windows-phone

  Declinul dispozitivelor Windows Phone nu se reflectă numai din numărul scăzut al vânzărilor, ci şi din decizia Microsoft de a produce un număr mic de dispozitive. Există informaţii despre dezvoltarea unui Surface Phone, dar nu există şi detalii care să dea credibilitate acestor informaţii.

  Windows Phone a întâmpinat dificultăţi şi pe segmentul software, respectiv al aplicaţiilor care pot rula pe dispozitiv. Lipsa performanţelor hardware, vânzările scăzute şi o cotă de piaţă mai mică de 2% ne împinge să spunem că asistăm la „moartea Windows Phone”.

  Rămâne de văzut cum va gestiona Microsoft această situaţie şi în ce direcţie va evolua acest proiect care a consumat destul de multe resurse din gigantul Microsoft.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.