More

  Mark Zuckerberg ocupă locul 6 în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Averea sefului Facebook, Mark Zuckerberg, s-a mărit considerabil, iar acum numai 5 poziţii îl mai despart de primul loc în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă, ocupat în prezent de Bill Gates.

  Averea fondatorului reţelei de socializare Facebook a înregistrat o creştere spectaculoasă, odată cu publicarea rezultatelor trimestriale, iar suma de 47 de miliarde de  dolari, la cât au fost evaluate acţiunile companiei, l-au poziţionat pe locul al şaselea în topul celor mai bogaţi oameni din lume, potrivit datelor publicate de Bloomberg.

  Mark Zuckerberg i-a devansat pe Charles şi David Koch, fraţii miliardari cunoscuţi pentru finanţarea partidului republican, mulţi speculând că acesată mişcare i-ar fi propulsat în urma liderilor din industria tehnologiei şi a retailului.

  Valoarea acţiunilor Facebook a crescut cu 10% după prezentarea rezultatelor financiare din ultimul trimestru al anului 2015. Vânzările companiei au atins 5,8 miliarde de dolari, iar pe întreg anul 2015 Facebook a înregistrat vânzări de 18 miliarde de dolari.

  Ca multe alte companii de tehnologie, Facebook a avut o scădere a valorii acţiunilor, după ce investitorii au ales sectoare care garantează un profit mai mic, dar sigur, urmând trendul la nivel global.

  Cu toate acestea, după ce a trecut acest hop la bursă, Mark Zuckerberg se bucură de răsturnarea de situaţie favorizată de rezultatele bune pe care compania le-a înregistrat.

  După naşterea fiicei sale, Max, fondatorul Facebook a anunţat că va dona 99% din acţiunile pe care le deţine, evaluate la 45 de miliarde de dolari, unei noi iniţiative sociale care se concentrează pe promovarea şi investiţiile în bunurile publice.

  În acest sens, cu cât Mark Zuckerberg devine mai bogat, cu atât va dona mai mulţi bani cauzelor sociale şi, implicit, societăţii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.