More

  Aproximativ 50% din traficul online din 2015 a fost generat de roboţi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Potrivit unui studiu de specialitate dat publicităţii marţi, un procent de 51.5% din traficul online pe anul 2015 a fost generat de oameni, iar restul de roboţi virtuali (boţi/imitatori).

  Din datele citate reiese faptul că din 48,5% trafic online realizat de roboții virtuali, 29% sunt încadrați la categoria „răi”, iar 19,5% au fost declarați „buni”.

  Studiul Imperva Incapsula a fost realizat pe un eșantion de 35.000 de website-uri.

  „Roboții buni” sunt folosiți să colecteze informații pe care organizațiile le folosesc pentru strategii de marketing sau îmbunătățirea website-ului din punct de vedere tehnic, iar cei mai mulți „roboți răi”, denumiți de specialiști „imitatori”, au menirea de a ocoli sistemele de securitate a website-urilor.

  „Gândiți-vă doar că un sfert din traficul website-urilor este generat de roboți virtuali, care au ca singur scop distrugerea sistemelor de securitatea pentru furt de informații personale.

  Comiterea de infracțiuni cibernetice a devenit un fenomen răspândit peste tot pe planetă, iar aceastea se produc de cele mai multe ori pe website-uri populare, deoarece operatorii roboților răi preferă să se axeze pe public numeros și activ”, este de părere psihologul Dan Ivănescu, președintele Asociației Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieții.

  Pe de altă parte, în cazul fenomenului infracțiunilor virtuale, datele arată că acestea au crescut în același timp cu tendința oamenilor de a cumpăra online, iar numărul „imitatorilor” a crescut de la 19%, în 2012, la 24,5% în 2015, și continuă să crească în anii următori. VIA Agerpres

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here