More

  Google va crea telefoane Android care „gândesc” şi „văd”, asemeni unei fiinţe umane

  The Independent informează că Google are în plan să creeze telefoane care „să gândească” şi „să vadă” aşa cum o fac fiinţele umane.

  Pentru a realiza acest lucru, gigantul, care este acum cea mai valoroasă companie din lume, detronând Apple, s-a asociat cu o companie specializată pe producţia de cipuri care pot adăuga funcţii noi computerelor.

  Următorul telefon Android ar putea „vedea” precum o fiinţă umană. Google a declarat recent că va integra o funcţie denumită „deep learning” în sistemul de operare al Android, dispozitivele putând astfel să folosească algoritmi pentru a recunoaşte detaliile din fotografii şi pentru a procesa informaţia asemeni unei persoane.

  Cu noile funcţii, telefoanele ar putea detecta imaginile pe care le văd, fără a fi cuplate la internet, potrivit raportului Google. Ar putea, totodată, să detecteze semnele de circulaţie sau să citească unele cuvinte pe care le văd, apoi să înregistreze datele în telefon şi să le proceseze.

  „Colaborarea noastră cu Movidius validează proiectarea unor noi categorii de produse, nemaivăzute”, spune Blaise Agϋera y Arcas, directorul Departamentului pentru inteligenţă electronică al Google.

  Tehnologia „deep learning” foloseşte calculatoare care sunt structurate asemeni creierului uman. Google foloseşte deja asemenea tehnologii pentru anumite produse, precum Google Photos, aplicaţie ce permite oamenilor să caute anumite detalii în imagini sau fiinţe umane care sunt în fotografiile lor.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here