More

  Previziunile lui Albert Einstein s-ar putea adeveri chiar pe 11 februarie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Undele gravitaţionale ar putea fi detectate pentru prima dată, dar nu vom şti acest lucru cu siguranţă până pe 11 februarie 2016, când cercetătorii fie vor confirma, fie vor infirma zvonurile, au declarat surse apropiate subiectului pentru Tech Insider.

  Detectarea undelor gravitaţionale ar fi un eveniment fără precedent. Oricine le-ar găsi va primi cel mai probabil premiul Nobel, de vreme ce fenomenul va confirma una dintre ultimele piese din Teoria Relativităţii dezvoltată de Albert Einstein în anul 1915.

  Confirmarea exitenţei acestora ne-ar transmite faptul că suntem pe traiectoria potrivită în ceea ce priveşte înţelegerea modului în care funcţionează Universul. Nedetectarea acestora ar sugera că explicaţia cea mai bună pe care o avem cu privire la procesul de gravitaţie nu este corectă.

  „Undele gravitaționale sunt valuri în structura spațiu-timp, prezise de Einstein în urmă cu 100 de ani,” a declarat Szabi Marka, un fizician de la Universitatea Columbia, pentru Tech Insider. „Ele pot fi create în timpul nașterii și coliziunii găurilor negre și pot ajunge la noi de la galaxii îndepărtate.”

  Găurile negre sunt cele mai dense şi mai puternic gravitaţionale obiecte existente în univers – aşa că o coliziune violentă a 2 astfel de corpuri ar putea produce unde gravitaţionale pe care le-am putea detecta aici pe Pământ.

  Stelele neutronice care se ciocnesc şi stelele uriaşe care explodează, numite supernove, sunt considerate ca fiind cele care generează, de asemenea, undele gravitaţionale detectabile.

  nasa

  Universitatea Columbia din New York găzduieşte un eveniment de importanţă „majoră”, joi, 11 februarie 2016, a declarat o sursă apropiată subiectului pentru Tech Insider, care a refuzat să îi fie dezvăluită identitatea.

  O altă sursă a confirmat, de asemenea, evenimentul, dar nu l-a catalogat ca fiind „extrem de important”. Se pare că, mai mult fizicieni şi astronomi cu expertiză în ştiinţa undelor gravitaţionale vor participa la acest eveniment.

  Tema s-ar părea că este legată de ultimele date de la Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory (LIGO), un experiment de cercetare în care s-a investit un miliard de dolari, care a cercetat fenomenul încă din anul 2002.

  Tech Insider a contactat Universitatea din Columbia pentru a comenta subiectul, dar nu a primit niciun răspuns până în momentul de faţă. Rămâne de văzut ce se va întâmpla de fapt la evenimentul de joi şi dacă, într-adevăr, teoria lui Einstein va fi confirmată sau infirmată. VIA

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.