Prima maşină zburătoare autonomă din lume va fi gata până în 2025

Mădălina Gănescu
de - acum 2 ani în Evoluţie

O companie numită Terrafugia spune că are tehnologia necesară pentru a crea prima maşină zburătoare autonomă până în anul 2025.

Deşi tehnologia va fi pregătită să ne ofere prima maşină zburătoare în mai puţin de 10 ani, este necesară o autorizaţie din partea Administraţiei Federale de Aviaţie (FAA), care nu este încă eliberată.

Iată cum va arăta prima maşină zburătoare din lume, pe care Terrafugia spune că o va transforma în realitate până în anul 2025.

Terrafugia a fost fondată în 2006 de studenţii din departamentul de Aeronautică de la MIT, care visau să creeze o maşină zburătoare adevărată, aşa cum numai în „Back to the Future” putem vedea.

În imaginile de mai jos, putem vedea Transition de la Terrafugia, primul concept de maşină zburătoare, finalizat în 2014. Transition se transformă cu uşurinţă dintr-o maşină normală într-una zburătoare. În plus, poate zbura cu până la 160 km/h.

tera

Carl Dietrich, co-fondator Terrafugia, a declarat pentru Tech Insider că poţi primi licenţa de manevrare a Transition în doar 20 de ore. Compania, care îşi are sediul în Woburn, MA., nu a specificat preţul exact al Transition, dar îţi poţi rezerva una dacă mergi pe website-ul acestora.

Totuşi, Terrafugia îşi îndreaptă atenţia spre următorul model: TF-X, care va decola, va zbura şi va ateriza autonom. Ironic sau nu, încă vei fi nevoit să conduci aşa cum o faci cu orice altă maşină automată.

masina 3

Maşina va decola vertical, aşa că vei fi nevoit să găseşti un spaţiu de dimensiunea unui teren de tenis pentru a putea să o treci pe modulul de zbor. „Dacă ai un teren privat, poţi face asta”, spune Dietrich. Sau dacă stai într-o zonă suburbană, poţi decola şi ateriza în parcarea unui magazin comercial local.

Tot ce trebuie să faci este să introduci destinaţia dorită, iar maşina va zbura singură. Desigur, proprietarii acestor tipuri de maşini vor fi nevoiţi să urmeze câteva cursuri de pregătire pentru a lua la cunoştinţă lucrurile importante pentru o aterizăre sigură.

masina1

Până când acest proiect va fi cu adevărat dus la bun sfârşit, cu siguranţă mai avem de aşteptat ceva vreme, ca de altfel şi pentru toate asigurările necesare. Aşadar, ce părere ai despre cum va arată prima maşină zburătoare autonomă din lume?

Comentarii

comentarii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ