More

  De unde vine litera „i” folosită în denumirea „iPhone”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Este, cel mai probabil, cea mai importantă literă din lume, dar nimeni nu ştie cu exactitate ce înseamnă. „i” de la începutul cuvântului „iPhone” este una dintre funcţiile definitorii ale dispozitivului.

  Aceasta se referă în mod special la „internet”, dar povestea prin care s-a ajuns la această denumire este ceva mai complicată. S-a ajuns la convenţia de a folosi pentru prima dată „i” în faţa denumirii unui produs în cazul iMac, lansat în 1998. Computerul a marcat începutul erei moderne Apple.

  Introducând acel computer, Steve Jobs a precizat că produsul a fost targetat ca „scopul principal pe care îl au consumatorii când folosesc calculatorul”: internetul. iMac a fost lansat atunci când internetul începea să fie pe val şi a fost punctul central în publicitatea de produs.

  Dar, acesta nu a fost motivul principal pentru care Apple a ales „i”, spune Steve Jobs. În timpul lansării, acesta a prezentat un slider cu un număr de teme diferite: internet, individual, a instrui, a informa, a inspira.

  „i” înseamnă, de asemenea, şi alte lucruri, mai adăuga fostul CEO Apple. „Suntem o companie producătoare de computere personale şi deşi acest produs s-a născut pentru reţea, este în mod special minunat ca şi produs de sine stătător. L-am conceput pentru a ţinti educaţia. Ei vor să cumpere asta şi este perfect pentru majoritatea lucrurilor pentru care se pregătesc.”

  Compania a continuat să folosească litera „i” pentru majoritatea produselor lansate ulterior, de la iTools, până la iPod şi iPhone-ul tău. Prefixul şi-a cam pierdut din strălucire în ultimii ani. Multe dintre cele mai recente produse Apple, inclusiv Apple TV şi Apple Watch având numele generic Apple şi uneori fiind însoţite de logo-ul Apple, mărul pe jumătate mâncat.  VIA

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.