Samsung începe livrarea SSD-ului cu capacitate de 16 TB

Cristian Gănescu
- 3.03.2016, 17:10 în Hardware
0

SHARES

Samsung a anunţat începerea livrării către clienţi a SSD-urilor PM1633a care deţin o capacitate 15,36 TB. Samsung PM1633a este, în prezent, cea mai mare unitate de stocare de pe piaţă.

Samsung PM1633a are o dimensiune de numai 2,5 inchi. Aceasta a fost ultima redută a HDD, pe care SSD-urile au reuşit să o cucerească. În vreme ce SSD-urile au performanţe net superioare, capacitatea mică a fost un impediment de care HDD-urile au profitat. Odată cu lansarea noului SSD Samsung, un nou segment de piaţă se deschide, în detrimentul tehnologiei folosite pentru HDD.

Este evident că acest SSD nu este destinat uzului „casnic”, deci nu vei putea folosi acest mediu de stocare pe calculatorul personal.  Samsung PM1633a are o interfaţă SAS 12Gbps, iar Samsung susţine că acesta va atinge viteze de citire şi scriere de 1200 mBps.

În vreme ce aplicaţiile standard pentru desktop şi laptop nu vor reuşi niciodată să pună în dificultate un SSD, centrele de date pot suprasolicita aceste SSD-uri. Cu toate acestea, Samsung spune că nu există niciun risc ca drive-ul să cedeze prematur.

Samsung oferă acest SSD nu numai la capacitatea de 15,36 TB, ci şi de 960 GB, respectiv 480 GB, care vor fi disponibile în cursul acestui an. Încă nu a fost divulgat preţul, dar cu siguranţă nu este un preţ accesibil şi nici competitiv, dacă comparăm cu mediile de stocare magnetică.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!