More

  Cât de sigură este, de fapt, tehnologia de scanare a amprentei

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Producătorii de dispozitive mobile se străduiesc din răsputeri să găsească cea mai bună modalitate de securizare a smartphone-urilor personale, motiv pentru care încearcă să facă din ce în ce mai sigură tehnologia de scanarea amprentei.

  Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Michigan au demonstrat faptul că există o problemă majoră cu noua metodă de scanare a amprentei. Cerneala folosită la imprimantele obişnuite poate fi folosită pentru a imprima pe hârtie amprentele digitale, lucru ce poate ajuta în cele din urmă la deblocarea amprentei digitale de pe telefoane, inclusiv de pe Galaxy S6 si Huawei Honor 7.

  Într-un video publicat pe YouTube, cercetătorii demonstrează cât de ușor se poate lua amprenta de pe ecran și cât de rapid poate fi deblocat telefonul, doar folosind cerneală de la imprimantă. Partea cea mai înspăimântătoare este că, telefoanele sunt deblocate cu o bucată de hârtie. Această metodă funcționează, deoarece cercetătorii folosesc o cerneală conductoare și hârtie de la o companie numită MaGiC. Întregul proces poate fi gata în doar 15 minute!

  Pentru a construi amprenta falsă, cei de la Chaos Computer Club din Germania au utilizat o imprimantă 2.5D și materiale precum clei de lemn si lapte de latex, folosite de regulă pentru a crea diferite figurine sau obiecte durabile si extrem de elastice. Această nouă tehnică, pur și simplu imprimă amprenta pe hârtie MaGiC.

  Potrivit celor precizate de cercetători, „acest experiment confirmă necesitatea urgentă a unor tehnici antispoofing  pentru sistemele de recunoaștere a amprentelor digitale, în special pentru dispozitivele mobile”. Din fericire, cercetătorii recunosc că metoda nu poate fi folosită pentru a debloca toate telefoanele.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.