More

  Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge: În ce cazuri îţi expiră garanţia pentru rezistenţa la apă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Una dintre cele mai tari caracteristici ale Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge este rezistența la apă. Telefoanele pot fi scufundate în siguranță în apă, dar asta în anumite limite.

  Mai exact, dispozitivele au fost construite în conformitate cu certificarea IP68, Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge fiind garantate să reziste la scufundări în apă cu o adâncime de până la 1,5 metri, pentru o perioadă de timp de până la 30 de minute. Dar, cum se realizează această rezistență la apă?

  Utilizatorul YouTube, JerryRigEverything, a explicat cum se poate ca Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge să fie rezistente la apă (rețineți că, în mod contrar titlului videoclipului, Galaxy S7 nu este waterproof, este doar rezistent la apă, un punct care este explicat foarte clar în experiment).

  În video-ul de mai jos, puteți vedea unele din măsurile tehnice puse în aplicare de Samsung pentru a vă asigura că apa rămâne departe de părțile sensibile ale dispozitivelor. În mare parte, smartphone-urile sunt sigilate cu garnituri de cauciuc, plasate strategic în jurul punctelor slabe, cum ar fi butonul de alimentare, tăvița cartelei SIM sau mufa pentru căști.

  Samsung a folosit, de asemenea, lipici și bandă pentru a asigura că toate componentele sunt sigilate și menținute ferm la locul lor, astfel încât umezeala din exterior să nu poată pătrundă. Nu doar toate componentele Galaxy S7 sunt compacte și bine asamblate, cele două geamuri, de pe față și spate sunt lipite bine, făcând cea mai mare parte din suprafața telefonului rezistentă la apă.

  Cum rămâne cu difuzoarele, vă întrebați? Pentru această componentă care trebuie să fie în contact cu aerul, în scopul de a funcționa, inginerii Samsung au găsit o soluție ingenioasă, o sită care permite aerului să ajungă la difuzor, dar menține apa afară, datorită tensiunii superficiale.

  Acestea fiind spuse, există un motiv pentru care Samsung nu comercializează Galaxy S7 ca waterproof – dacă supui dispozitivul mai multor abuzuri, acesta se va deteriora. De aceea, există două autocolante de detectare a apei în interiorul dizpozitivului – în mod normal acestea sunt de culoare albă, dar dacă ele intră în contact cu apa, se fac roz.

  Cum o să comercializeze cei de la Samsung pe piață water-resistance și să refuze garanția pe water-resistance în acelasi timp? Lucrul cel mai important este că Samsung face afirmaţii foarte specifice: 1,5 metri în apă 30 de minute. Folosind S7 în orice alt mod poate duce la pierderea garanției!

  De exemplu, dacă plasați aparatul pe fundul unui bazin care depășește dimensiunea adâncă de 1,5 metri, presiunea apei este mai mare decât cea menționată în certificat, astfel încât apa ar putea găsi, teoretic vorbind, o cale de a pătrunde.

  Un alt mod, ar fi să intre în contact cu apă fierbinte, ducând la înmuierea garniturilor de cauciuc, în timp ce apa cu conținut ridicat de clor sau detergenți ar putea deteriora cauciucul sau banda folosită pentru a sigila telefonul. Pe scurt, țineți minte că, de fapt, telefonul nu este waterproof și nu este vândut ca waterproof.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.