More

  Maşina care se conduce singură de la Ford ar putea fi puţin cam periculoasă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Producătorul de autoturisme Ford a anunțat la începutul acestui an că începe testele cu mașina care se conduce singură.

  Ceea ce nu a menționat Ford este că are de gând să transforme mașinile în cinematografe mobile. Mai exact, Forbes anunţă că producătorul auto a depus cerere pentru un patent ce conţine „Un sistem de divertisment autonom pentru vehicule”.

  Documentul arată o mașină care se transformă într-un cinematograf, în timp ce se conduce de una singură, având un ecran de proiecție care blochează parbrizul și scaunele din față care se lasă pe spate, astfel încât să te poți relaxa și bucura de plimbare.

  În cazul în care șoferul simte nevoia să conducă, ecranul dispare în plafonul mașini, iar un al doilea ecran va fi disponibil pentru pasagerii care se află pe bancheta din spate a maşinii. Totul pare a fi desprins din filmele science fiction, mai ales că vorbim despre implementarea unui sistem care nu le permite şoferilor să fie la curent cu tot ce se întâmplă atunci când maşina se conduce singură.

  patent

  Desigur, este important să te şi relaxezi, dar nu trebuie să pierzi din vedere faptul că trebuie să fii permanent în alertă cu ceea ce se întâmplă pe drum. Mașinile care se conduc singure s-au dovedit a fi mai puțin predispuse la accidente în teste efectuate de către producători, decât cele care sunt conduse de oamenii, dar oare ne-am putea simţi confortabil permițându-i unui ecran să ne blocheze parbrizul pe toată perioada calătoriei?

  În plus, maşinile autonome nu îşi pot asigura vina şoferilor neatenţi de pe drum, iar un ecran care perturbă vizibilitatea în timpul călătoriei nu va face decât să reducă din timpul de reacţie atunci când şoferul este nevoit să preai controlul asupra maşinii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.