More

  Android N: Funcţii, zvonuri şi aşteptări legate de sistemul de operare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Primul preview al sistemului de operare Android N este disponibil şi ne oferă şansa să aruncăm o privire asupra modului în care s-ar părea că va arăta acesta când va fi lansat oficial în lunile ce urmează.

  Desigur, preview-ul poate conţine de multe ori funcţii care nu vor fi lansate în cele din urmă, dar există încă o serie de lucruri care vor bucura utilizatorii. Unele funcţii ale viitorului sistem de operare au fost confirmate oficial de Google, în vreme ce altele, confirmate de Android N Developer preview ar putea să dispară înainte să fie lansat Android 7.0.

  Google a decis să ne surprindă cu lansare primului Android N developer preview în data de 9 martie, cu 2 luni înainte de data la care ne-am fi aşteptat să avem acces la funcţiile noului sistem de operare. Google va organiza Google I/O 2016, conferinţa anuală de dezvoltare, în data de 18 mai, dar până atunci, Android N preview este disponibil spre testare pe Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9 (Wi-Fi şi LTE), Nexus Player şi Pixel C pe website-ul Android Developers.

  O versiunea finisată a Android N va fi prezentată de Sundar Pichai în prima zi a conferinţei, dar dezvoltatorii şi cei entuziaşti pot să înceapă să testeze N chiar de acum.

  Data finală de lansare a Android 7.0 a fost confirmată pentru cel de-al 3-lea trimestru al anului 2016, astfel Google având la dispoziţie timp până în data de 30 septembrie să ofere cel mai bun sistem de operare. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că Nexus 6P (2016) şi Nexus 5X (2016) sau cum vor fi acestea numite anul acesta, ar putea fi lansat mai devreme decât ne-am fi aşteptat, de vreme ce versiunea Android N este prezentată împreună cu dispozitivele Nexus.

  N

  Nexus 4 a fost anunţat în data de 29 octombrie, Nexus 5 în data de 31 octombrie, Nexus 6 în 15 octombrie, iar Nexus 5 şi 6P în 29 septembrie. Aladar, anul acesta am putea asista la o lansare a noilor dispozitive în prima parte a lunii septembrie.

  Numele Android N trezeşte tot mai multe intrigi în ultima perioadă, iar misterul va fi elucidat în cele din urmă o dată cu lansarea sistemului de operare. Cu toţii ştim istoria exosistemului Android, aşa că ne aşteptăm ca denumirea folosită pentru 7.0 să fie asociată din nou cu ceva dulce, mai dulce decât KitKat, Lollipop sau Marshmallow.

  Denumirea preferată de companie s-ar părea că este Nutella, Android 7.0 Nutella, iar Surdar Pichai a spus că îşi va întreba mama sau va lăsa fanii să voteze numele oficial al Android N.

  Noul sistem de operare Android îţi permite să utilizezi funcţia drag and drop atunci când vrei să trimiţi mesaje sau vrei să foloseşti 2 aplicaţii în acelaşi timp. În urma testelor, se pare că această funcţie nu este valabilă pentru orice tip de text, ci are de-a face cu ceea ce scrii într-o căsuţă de text, aşa că dacă vrei să muţi cu drag and drop un text din email în Google Hangouts, spre exemplu, va funcţiona, dar dacă vrei să faci asta de pe un website, nu.

  În plus, Android N îţi poate arăta informaţii de urgenţă pe ecranul blocat al telefonului. Un nou ecran de urgenţă îţi permite să adaugi informaţii, inclusiv nume, adresă, dată de naştere, grupa sanguină, alergii cunoscut, medicamentaţie şi condiţii medicale, lucru ce face sistemul de operare extrem de utili persoanelor nevoite să îşi monitorizeze starea de sănătate. Informaţiile de acest tip s-ar dovedi extrem de utile în situaţia în care pacientul este singur, inconştient sau incapabil să vorbească din diferite motive.

  Ultima versiune a sistemului de operare Android, Android 7 sau N, va fi limitată la dispozitivele Nexus pentru început şi va ajunge la alţi producători de dispozitive mobile şi furnizori de telefonie mobilă în următoarele 6 luni. Poţi descărca preview-ul Android N de mai jos pentru a-l testa şi pentru a vedea dacă este ceea ce ai nevoie. Totuşi, ţine minte să consulţi înainte de orice lista de probleme pe care le poţi întâmpina.

  Testează Android N pe dispozitivul tău mobil
  Lista completă cu probleme pe care le poţi întâmpina

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.