Scaunul care transformă ticurile nervoase în energie care poate încărca bateria telefonului

Mădălina Gănescu
- 12.03.2016, 12:18 în Gadgets
0

SHARES

Există un număr destul de mare de persoane care dau din picior când stau pe scaun, dar nu conştientizează acest lucru. Designerul belgian Nathalie Teugels a creat un scaun, numit Moov, care transformă acea energie nervoasă în energie electrică.

La mânerul scaunului, este implementat un port USB, astfel încât atunci când stai pe scaun să poţi să bagi telefonul la încărcat: „Vreau să schimb negativitatea din jurul persoanelor cu ADHD, care nu pot sta locului sau au prea multă energie, într-o poveste pozitivă despre a face ceva cu energia pe care o avem”, a declarat Teugels pentru Tech Insider.

Designerul a acoperit scaunul handmade cu 288 de senzori de presiune care transformă vibraţiile umane în electricitate. Când cineva nu stă locului pe scaun, dă din picioare sau se „bălăngăne”, senzorii captează şi transmit energia în bateria telefonului mobil.

Cadrul scaunului este conceput din oţel curbat, aşa că poate să se balanseze cu uşurinţă înainte şi înapoi. Pentru a încărca telefonul, trebuie doar să conectezi cablul USB la mânerul scaunului, după cum indică Teugels.

Designerul belgian este foarte încrezător în proiectul său şi speră ca ideea să fie din ce în ce mai adoptată de utilizatori: „Vreau să aduc toate birourile afară, astfel încât să ai propria staţie de energie în aer liber sau oriunde altundeva, pentru a furniza combustibilul din energia umană”, spune aceasta.

Pentru a resuscita un dispozitiv descărcat, trebuie să stai pe scaun câteva ore bune, spune Teugels. Pentru o încărcare completă a unei baterii de iPhone, spre exemplu, trebuie să stai pe scaun 10 zile, pentru că senzorii sunt mici şi de calitate slabă: „Dacă voi găsi senzorii potriviţi, voi reuşi să ating performanţa de a încărca complet telefonul în jumătate de oră”, spune aceasta. „Dar doar cercetarea aprofundată va stabili acest lucru, pentru care îmi dedic tot timpul acum.”

Dacă vrei să afli mai multe despre scaunul care îţi încarcă bateria telefonului, vizionează filmul de prezentare de mai jos.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!