Samsung lucrează la o aplicaţie care îţi transformă fredonatul în muzică

Cristian Gănescu
- 15.03.2016, 19:12 în Aplicaţii
0

SHARES

Nu există persoană care nu îşi doreşte să cânte sau căreia să nu îi placă să interpreteze diferite cântece, dar nu oricine are voce şi ureche muzicală. Samsung s-a gândit şi la cei mai puţini înzestraţi cu ureche muzicală şi lucrează la o aplicaţie special pentru ei.

Samsung nu este primul care face un demers în acest sens. În anul 2011, Smule a lansat aplicaţia „Songify„. Cu toate că, aplicaţia transforma orice discurs (chiar şi al celui mai plictisitor om de pe planetă) într-o melodie ritmată, o problemă tot a rămas: ce facem cu cei care nu au versuri şi doar fredonează?

Aici a intervenit Samsung, care a dezvoltat în cadrul C-Lab un program extrem de haios, care transformă murmurul şi fredonările într-o melodie foarte atrăgătoare. În acest fel, a luat naştere aplicaţia „Hum On!”.

Aplicaţia Hum On! se află în stadiu beta al dezvoltării şi reuşeşte să transforme cele mai mici vocalize într-un sunet al muzicii, sau oricum, ceva ce se asemănă mai mult cu muzica. Aplicaţia este în plină dezvoltare pentru platforma Android. Tot ce trebuie să faci este să apeşi butonul de înregistrare, să fredonezi căteva note, iar aplicaţia va transforma acele vocalize într-un segment muzical. Rezultatul îl poţi reda sub forma unui clip MIDI.

Mai mult, poţi edita înregistrarea, dacă doreşti să scapi de o notă „falsă”, dar şi să schimbi ritmul melodiei în stil R&B, rock, orchestral sau orice alt stil disponibil.

Este o aplicaţie foarte interesantă şi ar avea un foarte mare succes în cadrul orelor de educaţie muzicală. În acest fel, elevii pot fi apropiaţi de muzică mult mai uşor, chiar dacă unii dintre ei nu au ureche muzicală sau voce.

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!