More

  O eroare Google Maps a dus la demolarea unei case

  În statul american Texas, o casă a fost demolată din greşeală, totul din cauza unei erori a aplicaţiei Google Maps, care a fost folosită pentru a găsi adresa.

  Se mai întâmplă ca, atunci când folosim tehnologia de navigaţie să ajungem în alt loc decât cel pe care ni-l doream, dar greşeala nu este atât de mare dacă nu adăugăm şi un motiv serios pentru care trebuie să ajungem la adresa respectivă.

  Muncitorii de la firma de demolări Billy L. Nabors Demolition aveau un motiv foarte clar pentru care trebuiau sa ajungă la casa situată pe strada Cousteau nr. 7601, dar din greşeală au ajuns la casa de pe strada Calypso nr. 7601, cele două locaţii aflându-se la o stradă distanţă.

  Odată ajunşi la locaţie, muncitorii au demolat casa aflată la adresa respectivă, fără să îşi dea seama că a fost o eroare de locaţie a Google Maps. Mai mult, pe aplicaţiile Apple Maps şi Mapquest, locaţia este afişată corect.

  Lindsey Diaz, proprietarul casei care a fost demolată, a declarat pentru postul de ştiri KERA News că tocmai aplicase pentru un permis pentru a repara şi reconstrui locuinţa. Aceasta a fost anunţată de un vecin despre incidentul nefericit.

  Un angajat al firmei Billy L. Nabors Demolition, compania responsabilă pentru incidentul regretabil i-a trimis acesteia o captură de pe Google Maps, unde se vede că locuinţa acesteia apare la adresa unde demolarea trebuia efectuată, dar nu a prezentat scuze pentru incident.

  Este regretabil că, după atâta timp şi resurse investite, asemenea accidente se pot produce, ceea ce ne arată că este necesară o unealtă suplimentară care să verifice veridicitatea informaţiilor.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here