More

  Oculus Rift a fost expediat către primul client

  CEO-ul OculusBrendan Iribe, a anunţat pe platforma de microblogging Twitter că prima versiune pentru consumator a dispozitivului de realitate virtuală Oculus Rift a fost livrat.

  Pentru industria de gaming şi cea de divertisment, în general, este un pas înainte, care duce către revoluţionarea modului în care privim jocurile sau chiar modul în care vom viziona filmele în confortul propriei locuinţe.

  Nu are rost să repetăm lucrurile despre care toată lumea vorbeşte deja şi să enumerăm tot ceea ce poate oferi dispozitivul de realitate virtuală, dar acum că avem primul dispozitiv pe piaţă, în mâinile unui consumator casnic, putem bifa aceast eveniment ca momentul T0, iar de aici vom observa cum şi în ce direcţie vor evolua lucrurile mai departe.

  Livrările încep cu data de 28 martie, deci aceea va fi data la care dispozitivul va ajunge la primul client. Preţul de 600 de dolari nu a descurajat utilizatorii, cu toate că mulţi s-au plâns de cerinţele ridicate pentru calculatorul care este necesar să ruleze aplicaţiile pentru dispozitivul de realitate virtuală.

  De menţionat este că, librăria aplicaţiilor pentru dispozitivul de realitate virtuală, care a adunat 30 de jocuri pentru VR, va fi şi ea disponibilă începând cu data de 28 martie.

  Oculus a lansat şi Oculus Home, pentru dispozitivul Rift, o interfaţă care permite utilizatorilor să găsească conţinut pentru dispozitivul de realitate virtuală, permiţând conectarea cu alţi utilizatori, cât şi să vezi ce jocuri au aceştia.

  Pentru cei care doresc informaţii suplimentare, am realizat un tabel care face o comparaţie între toate dispozitivele de realitate virtuală, relevante, pe care le găsim pe piaţă.

  Calculatorul sau laptopul necesar pentru a rula dispozitivul Oculus Rift necesită o minimă configuraţie de:

  CPU: Intel i5-4590 sau mai bun
  GPU: Nvidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290 sau mai bun
  RAM: 8GB sau mai mare
  Video: HDMI 1.3 output
  Input: 3x USB 3.0 şi un singur port USB 2.0
  Platformă: Windows 7 SP1 64-bit sau mai nouă

  Pentru cei care nu sunt siguri dacă au o configuraţie potrivită sau care sunt la limită, se pune la dispoziţie un program gratuit care analizează configuraţia calculatorului şi spune dacă este pregătit pentru dispozitivul de realitate virtuală sau nu. Programul poate fi descărcat de aici.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here