More

  Samsung a creat Smart Windshield, un concept de parbriz inteligent

  Samsung a creat Smart Windshield, un concept de parbriz inteligent, a cărui utilizate şi aplicabilitate este atât de avansată încât schimbă cu totul siguranţa în trafic.

  În vreme ce tehnologia pentru autoturisme a ajuns să avanseze într-un ritm mai încet, acest ritm este şi mai mic în cazul motocicletelor. Totuşi, acest lucru este pe cale să se schimbe.

  Samsung Smart Windshield este foarte simplu, iar tehnologia pe care o încorporează există deja şi se află în producţie. Prin utilizarea unui dispozitiv din gama Galaxy, alături de o aplicaţie şi un mic proiector care afişează anumite informaţii pe parbrizul motocicletei sau scuterului, oferă posibilitatea celui care conduce să vadă traseul pentru navigare, să trimită răspunsuri prestabilite la anumite email-uri, să răspundă la apeluri sau mesaje text, toate acestea în timpul mersului.

  Cu toate că prima tentaţie este să spui că aceste activităţi ar putea să distragă pilotul, nu este cu nimic diferit faţă de cei acre folosesc un display heads-up, într-o maşină convenţională, iar toate aceste activităţi pot fi realizate printr-o flexare a încheieturii de la mână.

  Nu este pentru prima oară când este prezentat un concept de heads-up-display pentru motociclete, dar faptul că acesta este produs de Samsung, este un motiv în plus să ne fie captată atenţia.

  Samsung a manifestat în ultima perioadă un interes tot mai mare pentru sistemele de siguranţă în trafic. Ultimul concept a fost un display montat pe partea din spate a camioanelor, care permite maşinilor să vadă traficul din sens opus, fără a se încadra pe contrasens.

  Au mai existat şi alte concepte de heads-up-display, între care şi cel de la Reevu sau de la BMW, care urmăreau integrarea tehnologiei HUD (heads-up-display) pentru motociclete, dar în cască, nu pe parbriz.

  În vreme ce şi varianta de integrare al display-ului în vizorul căştii este o posibilitate, sistemul de integrare în parbriz este mai eficient, de vreme ce nu îţi distrage atenţia şi permite să vezi informaţiile numai atunci când doreşti acest lucru.

  Video-ul de mai jos arată prezintă modul în care funcţionează acest concept.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here