More

  LG G5 sau Samsung Galaxy S7 Edge: Concluzii după primele 3 zile de utilizare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Flagship-urile smartphone ale momentului sunt fără doar şi poate Samsung Galaxy S7 Edge şi telefonul modular LG G5. Am petrecut mai bine de o lună de zile cu Galaxy S7 Edge şi i-am spus povestea după 3 zile şi după 2 săptămâni de utilizare, iar acum a venit vremea G5.

  Prin programul Orange Smartphone Tester avem posibilitatea să supunem flagship-urile smartphone la o serie de teste care sunt de folos, spunem noi, fiecărui utilizator care nu reuşeşte să decidă care este smartphone-ul care i se potriveşte cel mai bine.

  Am auzit tot felul de poveşti despre LG G5 până acum, l-am văzut supus unor serii de teste, printre care cel al zgârieturilor, cel al focului şi am văzut cât de rezistent este atunci când îl îndoi, mai ales pentru că are bateria detaşabilă (din păcate nu putem vorbi de rezistenţă la apă, pentru că nu are această funcţie, G5 fiind primul telefon modular din portofoliul LG).

  S-a discutat destul de mult pe tema că LG G5 ar fi din plastic şi nu din metal şi am aflat de curând explicaţiile companiei LG cu privire la aceste informaţii. Într-adevăr, la prima atingere, LG G5 îţi dă senzaţia că este un smartphone din plastic, nu unul din metal, aşa cum este promovat de companie. Cei care au supus telefonul testelor supreme au precizat şi au demonstrat în nenumărate rânduri că, telefonul modular care îşi propune să zguduie piaţa de dispozitive mobile este o combinaţie de plastic şi metal, lucru ce explică motivul pentru care dispozitivul se simte mai cald şi mai uşor atunci când îl ţii în mână, în comparaţie cu alte dispozitive din metal.

  DESIGN LG G5

  Deşi Samsung Galaxy S7 Edge este un telefon din sticlă, nu din metal, simt nevoia să fac o comparaţie cu LG G5 în ceea ce priveşte designul şi modul în care se simt în mână când sunt utilizate. Aşa cum am spus atunci când am ţinut pentru prima dată în mână un Samsung Galaxy S7 Edge, sentimentul oferit a fost unul foarte plăcut, fin, elegant, fragil, complet diferit de experienţele pe care le-am mai avut până acum cu celelalte dispozitive mobile testate. În ceea ce priveşte LG G5, mă aşteptam la cu totul altceva atunci când am deschis pentru prima dată cutia în care se afla acesta.

  Smartphone-ul G5, deşi este flagship-ul companiei LG, nu vine cu nimic special în ceea ce priveşte designul. Da, este un telefon modular, vine cu modulele LG Friends (pe care, din păcate nu am avut posibilitatea să le testez încă), dar la bază este un smartphone ca oricare altul şi nu se simte cu nimic diferit faţă de orice alt telefon mobil mid-range sau high-end din metal, motiv pentru care, deşi LG spune că se bazează îndeosebi pe designul special al telefonului, n-aş putea spune că are într-adevăr de câştigat la acest capitol. Probabil, utilizat cu modulul CAM, care îţi oferă o experienţă foto/video deosebită şi o autonomie a bateriei mult mai mare, sentimentul de utilizare se schimbă, cine ştie, rămâne de văzut. Până una alta, la capitolul design nu aş nota LG G5 cu mai mult de 8.

  BATERIE LG G5

  Lucru ce m-a surprins destul de plăcut încă prin prima zi de utilizare este autonomia bateriei LG G5. Cel mai probabil, dispozitivul ajuns la noi nu este la prima interacţiune cu un utilizator, lucru ce a ajutat într-o oarecare măsură la optimizarea consumului de energie în funcţie de modul de utilizare anterior. Dacă la Samsung Galaxy S7 Edge am fost nevoiţi să reîncărcăm dispozitivul după doar 14 ore de utilizare, LG G5 a oferit o autonomie de peste 48 de ore.

  Desigur, nu am folosit doar LG G5 în aceste zile, dar am utilizat dispozitivul drept HotSpot pentru laptopul de la care lucrez pentru aproximativ o oră (activitate ce descarcă destul de repede bateria unui telefon), am realizat fotografii pentru a-mi face o primă impresie cu privire la calitatea camerei şi am navigat pe Internet preţ de câteva ore. Rămâne de văzut cum se va prezenta autonomia bateriei LG G5 în perioada următoare, pentru că, aşa cum am anunţat zilele trecute, avem ocazia să testăm G5 până în data de 19 aprilie, iar până atunci putem avea parte de nenumărate surprize. Dacă ar fi să dau o notă pentru autonomia bateriei până la ora actuală, acesta ar fi 9.

  CAMERA LG G5

  Am urmărit cu interes în primele 3 zile performanţa camerei LG G5, pentru că, aşa cum am mai spus în nenumărate rânduri, îmi place să surprind amintiri vii, iar smartphone-ul este de cele mai multe ori cel mai îndemână pentru a fotografia momentele frumoase ale vieţii. Fac din nou o comparaţie cu Samsung Galaxy S7 Edge şi trebuie să precizez că, deşi LG G5 are o cameră foto duală, care oferă imagini clare, în culorii vii, lasă mult de dorit în condiţii de lumină scăzută.

  De asemenea, atunci când îţi doreşti să realizezi rapid o fotografie, indicat este să nu te bazezi tot timpul pe faptul că G5 va răspunde în timp util comenzilor. Cel mai bun exemplu în cazul meu a fost când am vrut să realizez o fotografie cu un peisaj, aflându-mă în trafic, iar LG G5 a răspuns destul de târziu comenzii mele (uneori, o fracţiune de secundă contează enorm). Cu S7 Edge totul se întâmplă cel puţin cu o secundă mai repede, mai ales pentru că am comandă rapidă din butonul home pentru atunci când doresc să realizez o fotografie sau un video, iar smartphone-ul este blocat (pur şi simplu apăs de 2 ori pe butonul home şi intru în aplicaţia camerei, iar de stabilizatorul de imagine nici nu mai trebuie să amintesc). Camera LG G5 aş nota-o cu 9, dar când voi utiliza smartphone-ul cu LG CAM, voi mai oferi o notă şi voi face media finală, să vedem dacă modulul vine într-adevăr cu îmbunătăţiri notabile, aşa cum se laudă producătorul.

  În mare parte, acestea ar fi primele 3 aspecte pe care le urmăresc în primele 3 zile la utilizare la un smartphone, fie el mid-range sau high-end. De ce? Este simplu, fiecare utilizator are nevoie să se simtă mândru de telefonul pe care îl utilizează, să nu îi fie jenă să îl scoată din buzunar. Suntem în permanenţă conectaţi la ceea ce se întâmplă în spaţiul online, de la ştiri până la tot ce face familia sau prietenii noştri când nu sunt cu noi, iar smartphone-urile trebuie să ne asigure o autonomie a bateriei cât mai bună şi, nu în ultimul rând, când achiziţionăm un telefon mobil, unul dintre factorii definitorii, dacă nu cel mai important factor de decizie, este camera.

  LG G5 vine cu 2 funcţii ale camerei foarte practice, de care putem beneficia la alte smartphone-uri doar dacă utilizăm anumite aplicaţii de editare. Prima şi cea mai interesantă este funcţia de aproape/departe a camerei de pe spate. Spre exemplu, aşa cum poţi observa din fotografii de mai jos, este foarte bună pentru momentele în care vrei să imortalizezi peisaje. Din păcate, funcţia nu este implementată şi pe camera frontală, dar cu siguranţă ar fi fost extrem de utilă celor care sunt înnebuniţi după selfie-uri.

  12959531_777576269011007_1854774569_o 12991983_777576189011015_2004102190_o

  Iar pentru că a venit vorba de selfie-uri, LG G5 prezintă o funcţie deosebită pentru atunci când nu te-ai machiat, dar este absolut necesar să faci un selfie. Este vorba despre acea funcţie de înfrumuseţare pe care o regăsim îndeosebi pe smartphone-urile Samsung. Când  vrei să faci un selfie, pur şi simplu setezi gradul de înfrumuseţare şi apoi imortalizezi momentul. Secretul este că, nu vei mai fi nevoit să editezi fotografia din niciun punct de vedere, pentru că imperfecţiunile tenului vor fi de îndată estompate.

  12952712_777577229010911_649076458_o

  Preţul LG G5 este de 575 euro (TVA inclus), dar dacă vrei să te bucuri de o experienţă high-end senzaţională, să filmezi video 4K şi să ai o autonomie a bateriei mai mare, cu până la 8 ore mai mult, trebuie să mai scoţi din buzunar alte sume de bani, care în cele din urmă ridică costurile aproape la preţul pe care îl oferă Samsung pentru Galaxy S7 Edge.

  Dacă ai întrebări legate de LG G5, nu ezita să le laşi în secţiunea de comentarii de mai jos, să ne scrii pe redactie@noobz.ro sau pe pagina oficială Facebook Noobz sau poţi să mă contactezi direct pe profilul meu de Facebook, unde stau la dispoziţia fiecărui utilizator care are nevoie de răspunsuri la întrebări legate de tehnologie. Pentru a afla şi mai multe lucruri despre LG G5, urmăreşte #OST9 sau #LGG5 pe Facebook.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.