More

  SpaceX a reușit aterizarea la punct fix a primei trepte a rachetei Falcon 9

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  După cele cinci încercări eșuate de aterizare pe platformă marină, de data aceasta SpaceX a reușit aterizarea la punct fix a primei trepte a rachetei Falcon 9, informează The Verge.

  Racheta poate fi reutilizată pentru alte lansări, astfel fiind reduse costurile uriașe ale lansărilor în spațiu. În decembrie anul trecut, SpaceX a reușit aterizarea la punct fix pe sol terestru a primei trepte a rachetei Falcon 9 însă aceasta nu a putut fi refolosită pentru lansări ulterioare.

  Aterizarea primei trepte a rachetei a avut loc la mai puțin de zece minute de la decolarea Falcon 9 de la baza aeriană Cape Canaveral din Florida. Lansatorul a propulsat capsula cargo Dragon către Stația Spațială Internațională (SSI), ulterior prima treaptă a rachetei s-a desprins și a început coborârea ca să aterizeze pe mica platformă marină autonomă din Oceanul Atlantic, care a fost denumită ”Of Course I Still Love You”.

  Capsula Dragon, care transportă alimente și numeroase echipamente pentru desfășurarea unor experimente în spațiu, va andoca, potrivit estimării, duminică dimineață la Stația Spațială Internațională. Capsula va fi încărcată pe SSI cu mai multe materiale și rezultate ale unor experimente desfășurate pe stația spațială, urmând să revină pe Pământ în data de 11 mai.

  Pe SSI au fost trimiși 20 de șoareci vii pentru un experiment al companiei farmaceutice Eli Lilly ce vizează studierea modalităților în care mușchii se atrofiază. De asemenea, a fost trimis un experiment al unui student prin care se încearcă testarea unei metode de identificare a oricărei posibile afectări a ADN-ului astronauților atunci când aceștia se află în spațiu.

  SpaceX are contract cu NASA pentru trimiterea capsulelor cargo către SSI până în 2024. Până în prezent, a reușit trimiterea cu succes a șase transporturi cargo.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.