More

  Hackerii au furat 81 de milioane de dolari dintr-o bancă care nu avea sistem de securitate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Uneori, cea mai bună modalitate prin care poţi învăţa ceva este prin greşeli sau cel puţin din greşelile altora. Banca Centrală din Bangladesh le-a dat tuturor proprietarilor de bănci o lecţie foarte importantă – să nu se zgârcească atunci când vine vorba de securitatea reţelei.

  Hackerii au reuşit să fure aproximativ 81 de milioane de dolari din Banca din Bangladesh datorită folosirii unor switch-uri de numai 10 dolari şi unei lipse totale de firewall, anunţă Reuters.

  Este una dintre cele mai mari furturi dintr-o bancă în acelaşi timp din istorie. Jaful s-a desfăşurat în luna februarie când hackerii au intrat în sistemul Băncii Bangladesh, a luat scrisorile de acreditare, apoi a făcut zeci de cereri de la Federal Reserve Bank din New York pentru a muta banii din Bangladesh în conturi din Filipine şi Sri Lanka.

  Tranzacţiile au fost oprite pentru că au făcut o greşeală de scriere, scriind „foundation” ca „fandation”, ceea ce a provocat trimiterea unei solicitări de răspuns din partea Băncii din Bangladesh.

  Dacă hackerii nu făceau greşeala de scriere, ar fi putut să fure cu succes aproximativ 1 miliard de dolari din Banca Centrală din Bangladesh, se mai arată în raportul dat publicităţii de Reuters în luna martie a acestui an.

  O investigaţie a scos la iveală faptul că, Banca Centrală din Bangladesh a folosit un sistem de reţea foarte ieftin care nu avea nici firewall instalat, fiind incredibil de uşor pentru hackeri să fure banii aşa cum au făcut-o.

  Potrivit Reuters, poliţia a luat la cunoştinţă persoanele care au primit bani de la Banca Centrală din Bangladesh, dar nu au reuşit să afle identitatea hackerilor. Acest lucru este parţial din cauza sistemului harware ieftin utilizat de bancă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.