More

  Samsung lucrează la un dispozitiv de realitate virtuală de sine stătător

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Realitatea Virtuală a renăscut semnificativ mulţumită eforturilor precum Oculus Rift, Gear VR, HTC Vive şi chiar Playstation VR de la Sony, care urmează să fie lansat.

  Problema, totuşi, este că toate aceste dispozitive necesită un lucru extrem de important: hardware suplimentar. Atât Oculus, cât şi HTC Vive, necesită un calculator, iar oferta Sony are nevoie de un PS4, în vreme ce Samsung nu va funcţiona fără unul dintre flagship-urile companiei.

  Pentru a reuşi să pună capăt acestor tendinţe, Samsung a anunţat că are planuri să lanseze un dispozitiv de realitate virtuală de sine stătător. La Conferinţa Dezvoltatorilor Samsung care a avut loc miercuri în San Francisco, Injong Rhee, director R&D pentru software şi servicii, a detaliat ceea ce pare să pregătească gigantul sud-coreean. Cuvintele cheie folosite au fost „wireless şi dispozitive dedicate VR, care nu necesită neapărat un dispozitiv mobil, împreună cu menţiunea de urmărire a mâinii şi a gesturilor.”

  Deocamdată, nu am aflat nimic cu privire la data de lansare a unui dispozitiv de realitate virtuală de sine stătător de către compania Samsung.

  Totuşi, marele producător de tehnologie este, mai mult ca sigur, hotărât să dezvolte industria VR, iar mai devreme decât am crede am putea avea parte de o surpriză, la fel cum s-a întâmplat cu Galaxy Tab original, Galaxy-ul cu display curbat şi smartwatch-ul original Galaxy Gear.

  Acelaşi lucru este valabil şi în cazul dispozitivului de VR: Samsung Gear VR a fost primul pe piaţă, iar compania a mai creat o serie de versiuni care să funcţioneze cu alte tipuri de hardware ale smartphone-urilor.

  Şi pentru acest lucru, Samsung urmăreşte să dezvolte un dispozitiv de realitate virtuală de sine stătătoare, dar vrea în acelaşi timp să se poziţioneze ca jucător major pe această piaţă de dispozitive.

  Faptul că Samsung plănuieşte să lanseze un dispozitiv de realitate virtuală de sine stătător este intrigant, în mare parte pentru că asta ar transforma compania într-un competitor direct al partenerului Oculus, care a dezvoltat platforma software pe care o vedem astăzi pe Gear VR.

  Totuşi, este posibil, de asemenea, ca Oculus şi Facebook să devină operatorul platformei, permiţând Samsung şi altor companii să construiască dispozitive powerd by Oculus. În acest caz, ambele companii ar concura direct cu Google, ale cărui unităţi VR lucrează ca dispozitive wireless de sine stătătoare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.