More

  Plantele de apartament ne vor putea încărca dispozitivele mobile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ştiinţa a avansat atât de mult încât poate utiliza procesul de fotosinteză al plantelor pentru a genera energie suficientă cât să încarce dispozitivele mobile din locuinţă. Este un motiv în plus să iubim natura.

  Această tehnologie este dezvoltată în prezent de către o companie startup din Europa, iar procesul presupune încărcarea dispozitivului mobil direct de la o plantă la ghiveci.

  Sistemul se numeşte Bioo Lite, iar acesta colectează energia obţinută de plantă prin fotosinteză şi o transformă în electricitate, cu ajutorul apei, pământului şi al unei plante de apartament.

  Energia produsă de sistemul Bioo Lite este echivalentă cu încărcarea dispozitivului prin USB direct de la laptop sau desktop, potrivit dezvoltatorului. Bioo Lite poate efectua 3 cicluri de încărcare completă în decurs de 24 de ore.

  Bioo Lite este, de fapt, o versiune compactă a tehnologiei Bioo, care utilizează panouri îngropate în pământ pentru a crea energie prin procesul natural al fotosintezei. Panouri mari pot fi îngropate în pământ, chiar sub recolte, iar panouri mai mici pot fi folosite pentru plantele în ghiveci.

  Detaliile tehnice, pe care le regăsim pe Indiegogo, nu sunt foarte clare, dar tehnologii asemănătoare sunt deja utilizate. Diagramele indică faptul că sistemul Bioo generează energie prin procesarea microorganismelor eliminate de către rădăcinile plantei. Procesul nu influenţează cu nimic fotosinteza sau sănătatea plantei.

  Echipa din spatele proiectului garantează că utilizatorii vor putea încărca dispozitivele de trei ori pe zi, cu ajutorul sistemului Bioo, iar perioada de funcţionare este de 5 ani.

  Cablul USB este creat astfel încât să fie compatibil cu majoritatea dispozitivelor, iar în ceea ce priveşte planta care trebuie folosită, aceştia spun că nu există o regulă. Orice plantă poate fi folosită, mai puţin cactusul, care nu va produce energie suficientă, din motive evidente.

  Arkyne Technologies, compania care a dezvoltat sistemul Bioo Lite, vrea să livreze primul produs înainte de luna decembrie. Cei care vor face precomenzi pe pagina Indiegogo vor obţine produsul la un preţ special de 135 dolari.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.