More

  WhatsApp a fost interzis timp de 3 zile pentru 100 de milioane de brazilieni

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un judecător de stat din Brazilia a ordonat operatorilor de telefonie mobilă să blocheze la nivel naţional serviciul de chat popular WhatsApp pentru 72 de ore. Această decizia a stârnit reacţii la nivel mondial şi a declanşat numeroase debate-uri cu privire la criptare şi intimitate online.

  Decizia, dată în data de 26 aprilie, a devenit publică luni, 3 mai 2016, iar toţi furnizorii de telefonie mobilă din Brazilia au fost nevoiţi să se conformeze.

  WhatsApp a fost oprit la orele 14:00, iar oamenii din Brazilia care au încercat să folosească serviciul nu s-au putut conecta şi nu au mai putut trimite sau primi mesaje. În cazul în care furnizorii de telefonie mobilă nu se supuneau deciziei instanţei, amenda pe care aceştia erau nevoiţi să o plătească este de 142.000 de dolari pe zi.

  WhatsApp este cea mai utilizată aplicaţie din Brazilia, o ţară de 200 de milioane de persoane, iar un procent de 91% dintre cetăţeni folosesc serviciul în prezent, mai mult de 100 de milioane de indivizi folosind WhatsApp pentru a comunica între ei gratuit (WhatsApp a ajuns în prezent la peste 900 de milioane de utilizatori activi în întreaga lume).

  Brazilienii au petrecut dimineaţa zilei de luni trimiţând semnale şi mesaje potrivit cărora serviciul avea să fie oprit pentru o durată de 3 zile.

  Decizia vine după ce judecătorul Marcel Maia Montalvão, dintr-un oraş mic din statul Sergipe, a dat ordin în urmă cu 2 luni de zile ca vice-preşedintele Facebook pe America Latină, Diego Dzodan, să fie reţinut pentru că WhatsApp a refuzat să coopereze când a fost citat în cadrul unei investigaţii criminale.

  Judecătorul spune că, arestarea a fost justificată pentru că Facebook „a refuzat în mod repetitiv să se conformeze ordinelor judiciare” în cazul unui caz de trafic de droguri.

  În cele din urmă, executivul Facebook a insistat că „din cauza modului în care este criptată informaţia de la un telefon la altul, nu există nicio informaţie stocată care ar putea fi de folos autorităţilor”. De asemenea, WahtsApp a declarat că: „WhatsApp nu poate furniza informaţii pe care nu le deţine.”

  Potrivit celui mai mare ziar din Brazilia, Folha de São Paulo, decizia instanţei de a sista serviciul WhatsApp pentru 100 de milioane de brazilieni are de-a face cu acelaşi caz care a avut loc în urmă cu 2 luni de zile.

  Nu este pentru prima dată când serviciul WhatsApp a fost întrerupt în Brazilia. În luna decembrie a anului trecut, într-un caz separat, un judecător din statul São Paulo a ordonat furnizorilor de telefonie mobilă să blocheze aplicaţia WhatsApp pentru 48 de ore ca urmare a necooperării în cazul unei investigaţii criminale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.