More

  Google vrea să scape de autentificarea prin parole pentru aplicaţiile Android până în 2017

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În cadrul uneia dintre conferinţele dezvoltatorilor ce a avut loc vineri la Google I/O, Daniel Kaufman a anunţat că Google intenţionează să scape de identificarea prin intermediul parolelor până la finalul anului, cel puţin în ceea ce priveşte dispozitivele Android.

  Sistemul se va baza pe un nou set de tehnologii dezvoltate de Advanced Techology şi divizia Projects de la Google. ATAT numeşte această nouă tehnologie Trust API.

  Google este de părere că smartphone-urile noastre se află uneva la limita dintre o uşă şi o fiinţă umană. Se pare că, parolele încep treptat să îşi arate vârsta: „Avem un telefon, iar acest telefon are toţi aceşti senzori în el”, spune Kaufman. „De ce să nu ştie exact cine suntem, aşa încât să nu mai avem nevoie de parole? Ar trebui pur şi simplu să funcţioneze.”

  Trust API va folosi o varietate de valori pentru a calcula „Trust Score”, lucru esenţial, care se consideră că trebuie să ştie dacă eşti cine ar trebui să fii.

  Trust Score va lua în considerare lucruri precum viteza de testare, timbrul vocal, recunoaşterea facială, locaţia şi proximitatea faţă de dispozitivele Bluetooth şi hotspot-ul Wi-Fi.

  Dacă totul funcţionează conform planurilor, Kaufman crede că Trust API ar putea fi lansat complet înainte de finalul anului 2016.

  Ce părere ai despre planurile ambiţioase ale Google de a scăpa de parole în cazul Aplicaţiilor Android? Lasă-ne opinia ta în secţiunea de comentarii de mai jos!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.