More

  Fitbit acuzată că transmite date eronate despre monitorizarea ritmului cardiac

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ani la rând, Fitbit s-a poziţionat ca producătorul ce oferă cel mai bun sistem de monitorizare a ritmului cardiac, lucru ce a atras vânzări mari de fitness trackere. Potrivit unui studiu recent, se pare că monitorizare nu este chiar atât de corectă precum am crede.

  Rezultatele studiului condus de cercetătorii de la California State Polytechnic University, Pomana, spun că tehnologia Pure Pulse de la Fitbit, care se ocupă cu monitorizarea ritmului cardiac, este de fapt inexactă şi inconsistentă.

  Studiul, care constă în mii de date despre ritmul cardiac de la 43 de adulţi sănătoşi, spune că de fapt, Fitbit nu oferă măsurători care să conteze, iar totul ce vedem este pur marketing.

  Desigur, Fitbit nu este de acord cu aceste informaţii, iar poziţia companiei este prezentată într-un comunicat trimis către Android Authority. Fitbit spune că acest aşa zis „studiu” este de fapt o modalitate prin care cercetătorii vor să extragă o sumă de bani de la Fitbit. În plus, reprezentanţii companiei spun că cercetarea nu are la bază rigori ştiinţifice, ba mai mult decât atât, nu există nicio dovadă care să ateste că dispozitivul folosit în „studiu” a fost folosit cu acurateţe.

  Echipa de cercetare dela Fitbit a dezvoltat tehnologia Pure Pulse timp de 3 ani de zile înainte să o introducă pe piaţă şi continuă să conducă studii interne pentru a testa funcţiile produselor din portofoliu.

  De asemenea, Fitbit a ţinut să mai precizeze că susţine în continuare că tehnologia de monitorizare a ritmului cardiac implementată pe toate produsele este cât de poate de certă. Compania se apără intens împotriva acestor acuze.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.