More

  Facebook plănuieşte criptarea completă a Facebook Messenger

  Era doar o chestiune de timp până când să aflăm această veste de la Facebook, deşi nu a fost încă confirmată oficial. Aşa cum era normal, după ce WhatsApp a criptat complet serviciu gratuit de mesagerie, Facebook recurge la acelaşi pas în cazul Messenger.

  Aplicaţia Facebook Messenger este folosită în prezent de mai bine de 900 de milioane de oameni, iar gigantul social media are în plan să cripteze complet serviciul în vara acestui an.

  Informaţia vine pe surse de la publicaţia The Guardian care spună că al 2-lea cel mai mare serviciu de mesagerie din lume, după WhatsApp, va recurge la criptarea completă a aplicaţiei.

  Spre deosebire de WhatsApp, în Messenger utilizatorii vor avea posibilitatea să aleagă dacă doresc sau nu ca mesajele lor să fie criptate. Asta deoarece criptarea nu va mai permite folosirea unor servicii oferite de aplicaţie, precum boţii bazaţi pe inteligenţă artificială.

  Tehnologia a fost explicată şi de WhatsApp, pe înţelesul tuturor, atunci când a fost implementată recent în aplicaţie: „Ideea este simplă: când trimiţi un mesaj singura persoana care îl poate citi este cea căruia i-ai trimis mesajul. Nimeni nu poate vedea ce conţine acel mesaj. Nici infractorii cibernetici. Nici hackerii. Nici regimurile opresive. Nici chiar noi”.

  Facebook nici nu a confirmat, nici nu a negat planurile de adăugare a criptării în Messenger. „Nu comentăm asupra zvonurilor sau speculaţiilor”, a declarat un reprezentant Facebook.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here