More

  Björk & HTC Vive prezintă primul album muzical pentru VR din lume

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Artistul Björk colaborează cu HTC pentru a permite fanilor să experimenteze o interpretare a Vulnicura în realitate virtuală, cel mai recent album al Björk.

  Începând cu Vivid Festival din Sidney, Björk pleacă într-un turneu mondial pentru o durată de 18 luni de zile numit Björk Digital. Cei ce vor lua parte la turneu se vor putea bucura de o experienţă VR pentru melodii de pe albumul Vulnicura, lansat în ianuarie 2015.

  Dispozitivul de realitate virtuală Vive VR va fi folosit pentru a introduce utilizatorii într-o „experienţă captivantă” a video-urilor muzicale create de Björk cu ajutorul directorilor precum Andrew Huang sau Jesse Kanda.

  Amatorii de festivale vor fi martori la prima experienţă VR pentru Notgel de pe albumul Vulnicura.

  „Premierea mondială a Notget în VR combină scanări 3D de înaltă rezoluţie, captări de imagine şi un design audio special, care învăluie utilizatorii în performanţa lui Björk. Aceste active digitale sunt amestecate pentru a crea o formă digitală mereu în evoluţie şi schimbare de particule, lumină şi sunet, care populează spaţiul cu tine. Vive a permis echipei să creeze o piesă performantă, care reacţionează şi se conectează cu utilizatorii, prin faptul că aceştia sunt conectaţi şi încurajaţă să exploreze spaţiul fizic, creând astfel o legătură profundă, care ar putea fi realizată numai cu experienţa VR.”

  Colaborarea cu Björk este ultima din seriile de experimente menite să dovedească faptul că Vive poate fi folosit în mai multe domenii decât în jocurile de acţiune. De la simularea zborului peste Manhattan, până la ajutarea conceperii unui design pentru automobilele BMW şi la explorarea bucătăriilor IKEA sau vizionarea unei opere de cinema, Vive şi platformele VR asemănătoare acestuia par a fi următoarea graniţă în artă şi media.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.