More

  Foloseşti TeamViewer? Specialiştii CERT-RO trag un semnal de alarmă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Utilizatori ai software-ului de acces la distanță TeamViewer s-au plâns zilele acestea pe rețeaua pe socializare Reddit de faptul că accesul la propriile dispozitive le-a fost compromis.

  Aceștia acuză compania de neglijență în protejarea credențialelor de acces și încercarea de mușamalizare a unei eventuale scurgere de informații.

  Mai precis, utilizatorii acuză că atacatorii au obținut acces pe unele dintre conturile individuale și ulterior le-au putut folosi ca vector de atac, instalând malware pentru furtul de credențiale.

  12871480_1115217801875939_2412154159821233098_n

  Cu informațiile culese de pe stațiile utilizatorilor atacați, aceștia accesau ilegal instrumente financiare pentru a-și achiziționa diferite produse sau servicii.

  Compania TeamViewer neagă orice breșă de securitate ce ar fi dus la compromiterea credențialelor de acces și pune acest această problemă recentă pe seama utilizării neglijente a serviciului din partea utilizatorilor.

  Citiți mai multe opinii despre problemă aici: https://www.reddit.com/r/teamviewer

  Pentru a verifica dacă unul dintre conturile utilizate au fost compromise în urma unei breșe de secuitate, CERT-RO recomandă utilizarea site-ului https://haveibeenpwned.com

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.