More

  Nu Steve Jobs a inventat iPhone-ul, ci „cercetările federale”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  La numai câteva luni după ce Apple a dus o luptă destul de grea cu FBI cu privire la securitatea iPhone, liderul democratic din US House Representatives pune la îndoială meritele Apple pentru crearea iPhone.

  Nancy Pelosi a declarat săptămâna trecută că „cercetările federale”, nu Steve Jobs sau Apple, au inventat iPhone.

  Pelosi a făcut aceste comentarii în timpul unui discurs care a avut loc joi şi a avut ca scop punerea bazelor pentru platforma Democratic Party, un eveniment ce va avea loc pe durata mai multor zile şi care va marca Convenţia Naţională Democrată din luna iulie.

  „Toţi cei care suntem aici avem un smartphone? În acest smartphone, aproape totul a venit de la investiţiile şi cercetările federale. GPS, creat de armată, ecranele flat, LLD, camera digitală, funcţia wireless, cercetările cu privire la aliajele de metal pentru rezistenţă şi greutate, recunoaşterea vocală – lista poate continua – ei spun că Steve Jobs a avut o idee grozavă să gândească aşa ceva şi să pună totul la un loc. Cercetarea federală l-a inventat.”, spune aceasta în timpul discursului său despre inovare.

  Ceea ce vrea de fapt să spună Pelosi este faptul că sponsorizarea federală şi cercetarea au jucat un rol esenţial în crearea tuturor acestor tehnologii pe care le găsim în iPhone, lucru care este foarte adevărat.

  Un singur exemplu ar fi acela că tehnologia GPS a fost dezvoltată de armata americană. Totuşi, aceasta pretinde că Jobs şi Apple nu au făcut decât să asambleze aceste tehnologii, iar programele de cercetare federală merită recunoaştere pentru inventarea dispozitivului, iar discursul acesteia se aseamănă deja foarte mult cu cel al preşedintelui Barack Obama din 2012, care s-a centrat pe aceeaşi idee: „Nu tu ai construit asta”.

  „Atât Steve Jobs, cât şi echipa de la Apple care a creat iPhone ar fi primii care ţi-ar spune nu ei au inventat multe dintre tehnologiile de care ne bucurăm în prezent. Nancy Pelosi l-a considerat pe Steve Jobs un prieten şi nu doreşte să îi păteze meritele, dar punctul de vedere prezentat de aceasta este unul cât se poate de valid. Aceasta crede că Steve Jobs şi colegii săi de la Apple merită recunoaştere pentru că au luat invenţiile federale sub aripa lor, le-au finisat şi le-au comercializat, transformându-le într-un dispozitiv minunat care a schimbat lumea”, a declarat Drew Hamill, purtător de cuvânt al lui Pelosi.

  Reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

  Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.