More

  Huawei lucrează la propriul sistem de operare, ca Plan B la Android de la Google

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei a reuşit să ajungă unul dintre jucătorii cei mai importanţi de pe piaţa de smartphone-uri, iar asta în mare parte mulţumită adoptării sistemului de operare Android de la Google.

  Totuşi, un raport de la The Information sugerează că Huawei ar putea lucra la Planul B în cazul în care, cumva, Android nu mai mare succes, în forma unui sistem de operare personalizat in-house.

  Raportul arată că Huawei a angajat-o recent pe Abigail Brody, aşa cum a anunţat şi Noobz în decursul zilei de miercuri, pentru a lucra la dezvoltarea unui sistem de operare Android personalizat de Huawei, care va fi disponibil la un moment dat pe smartphone-urile companiei.

  Potrivit lui Brody, aceasta lucrează pentru „a repara defectele cosmetice” şi se ocupă de „puctele dureroase” din software-ul Android utilizat în prezent de Huawei. Aceasta este, de asemenea, de părere că astfel de îmbunătăţiri ar putea împinge Huawei de pe locul 3, pe care îl ocupă în prezent pe piaţa de smartphone-uri, cu „un ecosistem centrat pe lifestyle şi care să nu copieze deloc Apple”.

  Sistemul de operare personalizat in-house, non-Android, se pare că va exista ca plan de rezervă, în cazul în care ecosistemul Android nu va mai fi la fel de benefic pentru comanie, dar dezvoltarea sa nu este la mare distanţă.

  Huawei nu este primul producător Android care şi-a încercat mâna în personalizarea sistemului de operare. Tizen OS de la Samsung este prezent pe produsele smart-home ale gigantului sud-coreean, smartwatch-uri şi chiar un dispozitiv sau două, deşi acest sistem de operare împărtăşeşte un background asemănător Linux cu Android de la Google.

  Samsung şi chiar Microsoft au avut încercări de a aduce suport pentru aplicaţii Android în sistemele lor de operare, dar acest lucru nu a avut deloc succes. Totuşi, Samsung a reuşit cu brio să mărească numărul de aplicaţii disponibile pe Tizen în ultimii ani, asta mulţumită în mare parte unei platforme SDK decente şi dezvoltării suportului. Deşi suportul de la Google este încă notabil de absent. Huawei va avea nevoie să facă investiţii majore dacă decide că vrea să atragă clienţi şi dezvoltatori spre sistemul de operare personalizat, dacă şi când va fi pregătit.

  Piaţa Huawei este puţin diferită de Samsung, de vreme ce cea mai mare parte din vânzări are bazele în China, unde aplicaţii populare Google Android, cum este Maps, nu sunt oricum disponibile. Pare logic ca Huawei să se concentreze pe dezvoltarea aplicaţiilor în China pentru primul OS şi pentru următoarele, un lucru ce va fi cu siguranţă mai uşor decât să încerci să atragi dezvoltare internaţională pentru o platformă nou creată.

  Toate acestea fiind spuse, nu există niciun semn care să indice că Huawei este nemulţumit de utilizarea Android pentru smartphone-urile sale, iar dezvoltarea va presupune o durată destul de mare de timp. Totuşi, nu este niciodată greşit să ai un Plan B şi Huawei este cu siguranţă o companie de tehnologie ambiţioasă şi în continuă creştere.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.