A transmis LIVE pe FACEBOOK moartea logodnicului ei împuşcat de un poliţist | NOOBZ.RO

A transmis LIVE pe FACEBOOK moartea logodnicului ei împuşcat de un poliţist

Mădălina Gănescu
- 8.07.2016, 10:40 în
0

SHARES

Diamond Reynolds a transmis LIVE pe FACEBOOK momentul în care logodnicul său, Philando Castile, a fost împuşcat mortal de un poliţist în maşina sa, în faţa fetiţei lui Diamond, în vârstă de numai 4 ani.

În jurul orelor 21:00, Philando Castile, se afla în maşină alături de iubita sa, Daimond Reynolds, când a fost tras pe dreapta de un politist de origine chineză, pe motiv că avea unul dintre stopuri sparte.
Poliţistul i-a cerut şoferului în vârstă de 32 de ani să se legitimeze şi nu se ştie încă motivul pentru care, victima nici nu a apucat să scoată actele, că a fost împuşcată morttal de 4 ani.

Aşa cum se poate observa din imagini, logodnica lui Castile reuşeşte cu greu să îşi păstreze calmul şi să transmită LIVE pe FACEBOOK întâmplarea la care a asistat de pe bancheta din spate chiar şi fetiţa acesteia în vârstă de 4 ani. Femeia explică faptul că poliţistul a tras în partenerul său, dar că nu i se permite să îi acorde acestuia primul ajutor.

Aşa cum spune Diamond, partenerul său, acum decedat, nu a făcut decât să informeze poliţistul că are permis de port armă şi că urmează să îl scoată. În acel moment, poliţistul s-a panicat şi a tras asupra şoferului 4 focuri de armă care ulterior s-au dovedit a fi mortale. Phinlando Castile lucra la cantina unei şcoli din oraş şi nu era cunoscut ca un pericol pentru societate.

Reacţiile au început să apară imediat din momentul transmisiei LIVE realizate de Diamond, care spune că nu se va opri până nu se va face dreptate. Deşi poliţistul a fost suspendat din funcţie pentru gestul său, acesta îşi primeşte în continuare salariul.

Moartea a doi bărbaţi de culoare săptămâna trecută, împuşcaţi de politiştii filmaţi în momentul faptelor, simbolizează o „gravă problemă” în societatea americană, a denunţat joi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama. „A admite că avem o gravă problemă nu contrazice respectul şi recunoştinţa noastră faţă de marea majoritate a politiştilor care îşi pun viaţa în pericol pentru a ne proteja în fiecare zi”, a scris Obama într-un comunicat, citat de AFP.

„Ceea ce este clar: aceste impuscături mortale nu sunt incidente izolate”, a adăugat preşedintele Obama. „Sunt provocări mai largi în cadrul sistemului nostru judiciar. Disparitate rasiala ce apare in sistem an dupa an şi lipsa de încredere care rezultă între forţele de ordine şi foarte multe comunităţi”, a mai spus acesta.

Fondatorul şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, care a lansat cu entuziasm funcţia LIVE pe FACEBOOK anul trecut pentru vedete şi anul acesta pentru fiecare om din întreaga lume, a transmis, de asemenea, un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Ieri, o femeie din Minnesota pe nume Diamond Reynolds a intrat LIVE pe FACEBOOK imediat după ce logodnicul ei, Philando Castile, a fost împuşcat de un poliţist în maşina sa. Philando a murit ulterior din cauza rănilor. În video, fiica de 4 ani a lui Daimond priveşte întregul eveniment neplăcut.

Inima îmi este alături de familia Castile şi de toate celelelate familii care au experimentat acest tip de tragedii. Gândurile mele se îndreaptă de asemenea către toţi membrii comunităţii Facebook care sunt profund tulburaţi de aceste evenimente.

Imaginile pe care le-am văzut săptămâna aceasta sunt marcante şi sfâşietoare şi trag un semnal de alarmă asupra fricii pe care milioane de membri din comunitate trebuie să o experimenteze zi de zi. În timp ce aş fi sperat să nu văd un astfel de video precum cel al lui Daimond, îmi amintesc de ce este atât de important să construim o lume mult mai deschisă şi mai conectată şi cât de mult drum mai avem de parcurs”, se arată în postarea lui Mark Zuckerberg de pe pagina sa de Facebook, la doar câteva ore după ce Diamond Reynolds a transmis LIVE pe FACEBOOK moartea logodnicului său, care a fost împuşcat de 5 ori de un poliţist în timp ce încerca să îşi scoată portofelul cu acte din buzunarul de la spate, la care a asistat micuţa de 4 ani a lui Daimond.

În declaraţiile pe care Daimond le-a dat ulterior presei, aceasta spune că i-au fost confiscate nu doar portofelul cu bani, ci şi telefonul, contul de Facebook şi cumpărăturile. În acest moment, filmarea nu mai este publică pe contul lui Daimond de Facebook, dar aceasta a reuşit să se viralizeze suficient de mult încât să ştie o lume întreagă prin ce a trecut femeia alături de fetiţa sa în vârstă de numai 4 ani.

Vă avertizăm că imaginile sunt tulburătoare şi vă pot afecta emoţional!

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!