More

  Competiţia dintre Apple şi Samsung a luat sfârşit

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Potrivit unui nou raport transmis de firma de cercetare Kantar Worldpanel, rivalitatea dintre Apple şi Samsung a luat sfârşit, de vreme ce producătorii încep să strângă sau să piardă procente considerabile pe piaţa globală de smartphone-uri.

  Pentru o perioadă de 3 luni de zile care s-a încheiat în luna mai 2016, Samsung a înregistrat 36% din vânzările pe piaţa din Statele Unite ale Americii, iar Apple 29%. Dacă analizăm doar vânzările Galaxy S7/S7 Edge vs. iPhone 6s/6s Plus, Samsung a condus cu 1.4% (16% vs. 14,6%). De regulă, iPhone-urile de la Apple se aflau pe primul loc în topul vânzărilor de smartphone-uri în SUA.

  Majoritatea cumpărătorilor de Galaxy S7 şi iPhone 6s rămân la produsele cu care sunt deja familiarizaţi. Doar 5% din achiziţionările de Galaxy S7/S7 Edge vin de la clienţi care au decis să treacă de la iPhone la Samsung. 14% dintre cei care au achiziţionat iPhone au trecut de la Samsung la Apple. 88% dintre deţinătorii de iPhone şi 86% dintre utilizatorii Samsung spun că vor rămâne în continuare cu brandul pe care îl folosesc deja.

  Apple şi Samsung monopolizează industria de smartphone-uri în SUA şi Regatul Unit al Marii Britanii, ba mai mult decât atât, domină top 10. În alte pieţe, lucrurile stau radical diferit. În China, cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume, Samsung deţinea cândva un share de 34%. La numai 2 ani de zile după, Samsung a coborât la 9%. Xiaomi a reuşit să ocupe cu timpul supremaţia în China, lăsând cu mult în urmă Apple şi Huawei. În prezent, Huawei este compania care ocupă primul loc pe piaţa de smartphone-uri din China.

  Kantar spune că Samsung vs. Apple nu mai există pentru că există acum multe alte companii cu design de top. Huawei este compania care a afirmat că va depăşi Apple şi Samsung până în 2021. Pentru a atinge acest ţel, producătorul plănuieşte să facă mişcările mari pe pieţele din SUA şi India. Firma de cercetare spune că, Apple şi Samsung trebuie să înceteze să se uite una la alta şi să înceapă să îşi facă griji în ceea ce priveşte rivalii precum Huawei şi Google.

  Aşa cum bine ştim, în prezent se zvoneşte că Huawei lucrează la propriul sistem de operare, iar Google lucrează la propriile smartphone-uri Android, ce vor fi construite in-house.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.