De ce ar trebui să ştergi Pokemon Go chiar acum | NOOBZ.RO

De ce ar trebui să ştergi Pokemon Go chiar acum

Mădălina Gănescu
- 28.07.2016, 10:57 în Divertisment
0

SHARES

Primele zile după lansarea jocului pentru smartphone care a cucerit lumea şi a devansat Candy Crush Saga în America, Pokemon Go, au fost senzaţionale.

Când a apărut pentru prima dată în America, se crease o isterie incredibilă pe Facebook în România şi peste tot în lume, iar mulţi utilizatori români au încercat chiar să pirateze jocul, doar pentru a fura startul şi pentru a se bucura la maximum de experienţa prinderii de Pokemoni în viaţa reală.

De ce fiecare dintre noi am ajuns să descărcăm Pokemon Go în telefoanele noastre? Ar putea fi vorba despre o combinaţie de nostalgie pentru unul dintre episoadele de desene animate preferate şi noua tehnologie folosită în joc, după cum spune şi Juan Buis de la The Next Web.

Cu siguranţă ştii destul de multe lucruri despre Pokemon dacă ai crescut între anii ’90 sau 2000. Nu tuturor ne plac jocurile video, asta e clar, dar faptul că la rândul tău ai putea să prinzi Pokemoni în lumea reală aşa cum o făcea Ash, te-a determinat să te numeri printre cele 75 de milioane de utilizatori care au descărcat deja jocul.

Realitatea Augmentată este un giumbuşluc care îţi oferă o experienţă de gaming nemaipomenită, iar faptul că poţi prinde Pokemoni în funcţie de locaţia în care te afli este de-a dreptul fascinant.

Totuşi, dacă privim îndeaproape Pokemon Go, există o serie de motive pentru care ar trebui să ştergem jocul din smartphone chiar acum. Unii sunt de părere că Pokemon Go este doar un alt joc care nu vrea decât să ne mănânce timpul şi banii.

În plus, jocul Pokemon Go nu se bazează pe anumite abilităţi, ci principalul obiectiv este prinderea de Pokemoni, pregătirea la Gym şi trecerea la un nivel superior. Niciunul dintre aceste aspecte nu au de-a face cu abilităţile, totul ţine despre cât de mult timp eşti disponibil să pierzi.

Este de-a dreptul distractiv să prinzi Pokemoni atunci când te afli alături de un grup de prieteni care fac acelaşi lucru, pentru că se creează o competiţie, dar pe de altă parte, nu mai există socializare, iar întreaga atenţie este centrată pe găsirea cât mai multor Pokemoni, pentru a demonstra că eşti cel mai bun.

În primele zile după ce am descărcat Pokemon Go am prins Pokemoni doar în casă şi în jurul blocului, apoi am spus că este momentul să duc distracţia la un alt nivel şi m-am mutat la mall şi în parc unde obişnuieşc să plimb seara căţelul.

Cea mai bogată recoltă de Pokemoni am prins-o totuşi când am pornit la un drum mai lung cu maşina. Aş putea spune că Pokemon Go este jocul pe smartphone ideal pentru a-ţi pierde timpul, mai ales pentru că timp de aproximativ 4 ore şi jumătate nu m-am mai concentrat pe cât de lung şi plictisitor este drumul din Bucureşti până în Moldova, ci pe câte Poke Stop-uri mai am de deblocat pentru a primi Poke Balls, Incense sau Eggs.

Într-adevăr timpul a trecut mai repede jucându-mă Pokemon Go, dar făcând o comparaţie cu celelalte drumuri pe care le-am parcurs până acasă la părinţi, am constatat că vreme de mai bine de 4 ori m-am concentrat pe un lucru care mă relaxează, dar nu mă ajută să îmi pun în ordine gândurile, probleme, discuţiile cu partenerul de drum fiind limitate la câteva replici.

Am auzit destul de multe poveşti potrivit cărora Pokemon Go îţi distruge viaţa. Ei bine, nu aş pune un verdict atât de radical, ci mai degrabă aş spune că te relaxează într-atât de mult încât să poţi trece peste o zi stresantă, cu multe probleme la birou sau acasă, dar în acelaşi timp te determină să nu mai vorbeşti despre lucruri care îţi fac bine sau te afectează, pentru că ai o altă activitate care te poate ajuta să te ascunzi şi să te vindeci de orice.

Pentru a prinde mai mulţi Pokemoni ai nevoie de timp la dispoziţie şi trebuie să parcurgi distanţe cât mai mari, de preferat pe jos. Am testat versiunea de a prinde Pokemoni din maşină, de multe ori nu e cea mai bună metodă şi dacă nu ai un şofer calm şi bun, s-ar putea să existe şi riscul de accidente. În plus, cam câţi şoferi ar fi dispuşi să conducă maşina în care se află un jucător Pokemon Go, doar pentru ca acesta să se relaxeze şi să treacă la un nivel superior al jocului?

O altă problemă ar fi aceea că la un moment dat pentru a evolua mult mai repede, va trebui să cheltuieşti bani reali pe Pokecoins. Aceasta este realitatea de a juca un joc video în 2016.

În prezent mă aflu la level 6, mă apropii de level 7, probabil o să mai ţin o vreme jocul instalat pe smartphone pentru că mai sunt lucruri de descoperit şi chiar dacă pentru mine poate nu este util, cu siguranţă există utilizatori care vor dori să afle mai multe când ajung pe Noobz.

pikachu

Un alt lucru care îţi poate da de gândit destul de serios când vine vorba de jocul Pokemon Go este acela că, tot mai mulţi copii care nu au trecut încă nici de vârsta de 10 ani joacă Pokemon Go şi renunţă la alte jocuri ale coplilăriei, de care noi ne bucuram când eram ca ei. Acest lucru este totuşi de neînţeles pentru noi, cei care am crescut cu Pikachu şi Ash Ketchum. Cu siguranţă fiecare persoană care este părinte de puşti de 6 – 12 ani în această perioadă înţelege la ce mă refer în rândurile de mai sus.

Motivele pentru care Pokemon Go este un joc pe care ar trebui să îl şteargă fiecare dintre noi din smartphone cu siguranţă nu se limitează la cele enumerate de mine mai sus, iar lista poate fi completată de fiecare dintre voi în secţiunea de comentarii de mai jos. Voi cum vă simţiti de când jucaţi Pokemon Go? Aţi decis să avansaţi sau v-aţi hotărât rapid să îl ştergeţi din smartphone?

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!