More

  Google a suspendat Project Ara, planul ambiţios de a crea un smartphone modular

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google a confirmat suspendarea proiectului Ara, care avea ca scop dezvoltarea unui dispozitiv smartphone modular, cu componente interschimbabile.

  Project Ara a avut un drum anevoios şi foarte lung, ca în final să fie suspendat, cu toate că în luna mai, Google spunea că dispozitivul va fi livrat către dizvoltatori chiar din această toamnă.

  Potrivit unor surse ReutersGoogle a decis să nu lanseze produsul propriu-zis, dar va licenţia anumiţi porducători care vor putea construi smartphone-ul modular.

  Google lucrează cu mai mulţi proucători pentru dispozitivele sale din gama Nexus, deci nu ar fi nimic ieşit din comun.

  Project Ara a fost dezvoltat de grupul Google de Proiecte şi Tehnologie Avansată, după ce a fost prezentat de Motorola, în anul 2013.

  Rămâne de văzut ce impact va avea această decizie asupra soartei celorlalte smartphone-uri modulare.

  Puzzlephone a anunţat la începutul acestei săptămâni că livrarea dispozitivului nu se va produce anul acesta, din cauza unor probleme financiare cauzate de oprirea fondurilor venite de la Comisia Europeană.

  Compania Fairphone, a ajuns deja la dispozitivul Fairphone 2, care are o abordare diferită a dispozitivelor modulare.

  Fairphone-2_Internals

  Design-ul Fairphone 2 permite înlocuirea componentelor de procesare, atunci când acestea sunt uzate moral, în consecinţă, reparaţiile fiind realizate chiar de către utilizator. Fairphone 2 este disponibil la un preţ de aproximativ 600 de dolari, iar în prezent a vândut peste 100.000 de unităţi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.