More

  UPDATE! Samsung retrage toate telefoanele Galaxy Note 7 de la vânzare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  UPDATE: 35 de cazuri de explozie a bateriilor Galaxy Note7, în timpul încărcări, la nivel global, până la această oră. Pentru utilizatorii care și-au primit deja telefoanele Note 7, Samsung asigură înlocuirea voluntară a acestora în perioada următoare, se anunță pe blogul oficial Samsung.

  Samsung se pregăteşte să anunţe o retragere masivă la nivel global a celui mai nou smartphone high-end lansat, Galaxy Note 7, potrivit agenţiei de ştiri sud-coreene Yonhap. The Korea Herald a anunţat, de asemenea, în urmă cu puţin timp că Samsung „are în vedere” o retragere.

  Măsura drastică şi fără precedent va fi un rezultat direct al investigaţiei pe care Samsung o desfăşoară cu privire la bateriile Note 7 care explodează în timpul încărcării, iar Samsung ar putea anunţa o rechemare cel mai probabil weekendul acesta.

  Soluţia Samsung ar putea fi retragerea tuturor dispozitivelor Galaxy Note 7 care au fost vândute până acum, de vreme ce compania nu are planuri să ascundă rezultatele investigaţiei: „Cel mai important lucru este siguranţa clienţilor noştri şi nu vrem să ne dezamăgim clienţii fideli”, a declarat un oficial, care a dorit să vorbească sub protecţia anonomatului.

  „Produsele care prezintă bateriile cu probleme reprezintă un procent mai mic de 0.1% din întreg volumul vândut. Problema ar putea fi simplă de rezolvat prin schimbarea bateriei, dar vom veni cu măsuri convingătoare pentru clienţii noştri”, a mai adăugat reprezentantul Samsung.

  Samsung a decis zilele trecute să amâne livrările Galaxy Note 7 pentru a investiga plângerile şi se pare că gigantul sud-coreean avea motive serioase de îngrijorare. Un reprezentant Samsung a confirmat pentru The Wall Street Journal că livrările au fost oprite, dar nu poate comenta dacă lansarea va fi afectată în întreaga lume.

  Agenţia Yonhap pretinde că Samsung este în prezent în discuţii cu operatorii care au lansat deja Note 7, Verizon Wireless este menţionat, cu privire la cum se va desfăşura procesul de retragere. Compania se pare că a cerut, de asemenea, operatorilor din Marea Britanie să oprească lansarea Note 7 planificată deja pentru săptămâna viitoare în regiune: „Rezultatele investigaţiei şi soluţiile relevante vor fi făcute publice în acest weekend sau cel târziu la începutul săptămânii viitoare”, a declarat un acelaşi reprezentant Samsung care îşi păstrează anonimatul.

  O retragere la nivel global a Note 7, care a este un phablet extrem de bine primit de publicul din întreaga lumea, va reprezenta o lovitură majoră pentru divizia mobile de la Samsung într-o perioadă în care mulţi văd cea mai nouă serie de smartphone-uri a companiei, drept cea mai bună pe care a lansat-o vreodată. Întrebat de The Verge cum comentează întreaga poveste legată de bateriile Note 7 care explodează, un reprezentant Samsung nici nu a confirmat, nici nu a negat, ci pur şi simplu a precizat că: „Efectuăm o inspecţie. Vom împărtăşi rezultatele cât de curând posibil. Samsung îşi ia pe deplin angajamentul să furnizeze produse de cea mai bună calitate pentru consumatorii noştri.”

  „Efectuăm o inspecţie drastrică cu partenerii noştri”, a precizat într-un comunicat de presă reprezentantul Samsung Australia. „Vom împărtăşi rezultatele cât de curând posibil. Vânzările Galaxy Note 7 au fost oprite pe perioada investigaţiilor.”

  Vom contacta atât Samsung România, cât şi partenerii oficiali ai companiei, Orange, Vodafone şi Telekom, pentru a afla care este situaţia în ceea ce priveşte produsele Galaxy Note 7 în România, dacă vânzările Note 7 au fost oprite din cauza numărului foarte mare de precomenzi şi pentru că stocul s-a epuizat, aşa cum s-a comunicat oficial sau totul ţine de această anchetă pe care Samsung Electronics o desfăşoară la nivel global, în urmă căreia ar putea fi afectaţi chiar şi clienţii Note 7 din România. Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect de îndată ce le vom primi de la sursele oficiale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.