More

  REVIEW: Kingston SSDNow UV400 mă ajută să economisesc timp şi să-mi salvez munca

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Trăim într-o perioadă în care tehnologia ne oferă tot mai multe soluţii care au ca scop îmbunătăţirea experienţei pe care o avem, indiferent de domeniul în care activăm. Vom vorbi acum despre un produs care, a devenit crucial pentru oricine, deoarece economiseşte poate cea mai preţioasă resursă disponibilă în ziua de astăzi: TIMPUL.

  Cred că există destul de puţine persoane care să nu lucreze cu un calculator sau un laptop în prezent. Toţi cei care lucrează sau folosesc dispozitivele pentru agrement, cu siguranţă s-au confruntat, la un moment dat, cu problema transferului unei cantităţi de date de pe un dispozitiv pe altul.

  Când vine vorba de transferul unui volum mai mic de fişiere, există soluţii simple, cum ar fi metoda de stocare pe diferite servicii cloud. Din păcate, aceste servicii, care sunt gratuite, au o limitare de 2GB per sesiune de transfer, deci această opţiune nu poate fi utilizată dacă avem un volum mai mare de fişiere.

  Dacă ne confruntăm cu o astfel de problemă, alternativa este de a folosi o memorie USB, care poate atinge capacităţi de până la 64GB, dar cele mai frecvente USB-uri în rândul utilizatorilor sunt cele de 8GB sau 16GB, un spaţiu destul de generos, dar nu întotdeauna suficient. Majoritatea utilizatorilor folosesc acest mediu de stocare pentru transferul fişierelor, iar preţul unui astfel de soluţii nu este deloc costisitor.

  Cu toate acestea, există şi momente în care eşti pus în situaţia în care ai nevoie de un mediu de stocare mult mai mare, pentru un  volum de transfer extrem de mare, colosal aş putea spune. Cu o asemenea situaţie ne-am confruntat recent, iar soluţia la care am apelat o vom prezenta imediat.

  Când am testat laptopul Acer Predator 17, fiind un laptop de gaming, am ales să joc foarte mult Overwatch. Şi când zic foarte mult, vreau să spun FOARTE MULT. Este evident că am înregistrat gameplay, foarte mult gameplay, pe care l-am editat tot folosind laptopul Acer.

  Totul a fost perfect, până în momentul în care a trebuit să returnez laptopul. Atunci am realizat că aveam înregistrări care ocupau în total peste 150GB. Din păcate, deoarece am fost anunţat cu 2 ore înainte că trebuie să returnez laptopul, nu am avut deloc timp să reacţionez într-o direcţie sau alta. Am încercat să găsesc un stick suficient de mare pentru a transfera fisierele pe rând, dar această soluţie nu s-a dovedit a fi una foarte bună, deoarece cu toţi cei 16GB disponibili, transferul s-ar fi realizat în nu mai puţin de 40 de minute. Practic, as fi petrecut aproximativ 7 ore să transfer toate fişierele, de pe un laptop pe celalalt.

  Din fericire, mi-am amintit că am un hard extern, de 500GB, pe care mai aveam spaţiu. După ce l-am găsit, am constatat că timpul de transfer indicat de sistemul de operare era unul mai mic, de “numai” 4 ore, dar tot insuficient pentru a duce sarcina la final, înainte de ora la care ar fi trebuit să returnez laptopul.

  M-am dat bătut şi, cu regret în inima, am returnat laptopul cu menţiunea ca, dacă se poate, acele înregistrări să nu fie şterse pentru a le putea recupera mai târziu. Este evident că nu am mai recuperate acele înregsitrări, dar dacă o astfel de situaţie se mai repeata, am vrea să fim pregătiţi. În acest sens, am apelat la prietenii nostri de la Kingston, printre cei mai cunoscuţi producători de medii de stocare, pentru a ne oferi o soluţie pentru o asemenea speţă.

  Kingston ne-a oferit o soluţie extrem de practică şi cu un preţ foarte bun: Kingston SSDNOW UV400 cu capacitate de 480GB. Pe scurt, UV400 este un mediu de stocare SSD de 2.5 inchi, cu interfaţă SATA 3 şi o rată de transfer la citire de 550MB/s, respectiv de 500MB/s la scriere. Cu toate că, această descriere vorbeşte de la sine, teoria nu se pupă tot timpul cu practica, aşa că a trebuit să ne convingem personal.

  În această ordine de idei, am solicitat şi primit SSD-ul Kingston UV400 pentru a vedea ce poate cu adevărat. După cum am menţionat, a fost prea târziu pentru înregistrările gameplay Overwatch, iar altele noi nu am mai avut timp să mai fac. Aşa că am hotărât să transfer toată partiţia mea de pe laptopul de muncă pe SSD, fiind vorba de un volum de 300GB. Trebuie să recunosc că nu m-a pregătit nimeni pentru ceea ce avea să urmeze.

  Am introdus SSD-ul UV400 în portul USB, am selectat tot conţinutul partiţiei, am selectat comanda “copy” şi am lansat comanda “paste” în fereastra dedicată mediului de stocare. Fereastra de transfer a apărut, iar dialogul îmi afişa timpul de transfer de 5 minute. Iniţial am spus că sigur este o eroare şi că urmează ca timpul să crească, pe măsură ce datele se actualizează. Pe măsură ce datele se copiau, timpul se micşora, iar eu am rămas fără cuvinte atunci când, după numai 5 minute, aveam copiat tot conţinutul partiţiei de 300GB. Probabil că, transferul a durat mai mult şi din cauza faptului că laptopul nu are un mediu de stocare SSD, ci un HDD convenţional.

  Pentru mine, experienţa aceasta a fost ca o cursă într-un montagne russe. Eram bucuros şi trist, nervos şi fericit în acelaşi timp. Descoperisem o soluţie care mă poate ajuta când mai am nevoie să transfer rapid fişiere de dimensiune mare, dar a fost prea târziu pentru zecile de ore de gameplay pe care le-am pierdut.

  Fără îndoială, Kingston UV400 este o soluţie SSD pe care toată lumea ar trebui să o deţină. Acesta este disponibil în variante de 120GB, 240GB şi 480GB. Versiunea testate de noi, de 480GB, este disponibilă la un preţ de aproximativ 550 RON pe eMAG, un preţ foarte bun pentru capacităţile sale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.