More

  Samsung ar putea renunţa şi el la mufa jack pentru căşti

  Decizia Apple de a renunţa la mufa jack pentru căşti de pe noul iPhone 7 indică dorinţa de a controla piaţa.

  Compania doreşte să controleze piaţa căştilor şi nu le pasă dacă, pe termen scurt, clienţii lor se vor supăra. Din ce se aude, nu va fi singurul episod în care clienţii vor fi supăraţi, deoarece Samsung ar putea renunţa la mufa jack de pe toate dispozitivele sale.

  Acum nu va mai trebui să te cari cu un adaptor pentru căşti, ci cu două astfel de adaptoare. Dacă Samsung va renunţa la mufa jack, va trebui să o înlocuiască cu o mufă micro-USB. În acest moment, Samsung ar testa această soluţie pentru a vedea cât de fiabilă este.

  galaxy-s7_noheadphonejack

  Prin introducerea altui port, Samsung ar controla licenţierea acelei tip de mufe, ceea ce ar submina taxa de licenţiere practicată de Apple, pentru producătorii de căşti. Ar oferi acest port şi altor producători de dispozitive Android, la un preţ mult mai mic sau chiar gratuit, ca un mod de a extinde utilizarea sa mult mai repede, fiind astfel un competitor demn al portului Lightning de la Apple.

  Producătorii de căşti vor urmări cu interes sporit ce se va întâmpla în lunile următoare. Fiecare înlocuire a mufei jack presupune un acord de licenţiere, pentru a putea folosi noile porturi.

  Este un scenariu destul de probabil, iar dacă vor exista trei standarde, căştile vor fi livrate cu trei adaptoare diferite, pe care le poţi folosi în funcţie de dispozitivul deţinut. Asta înseamnă că şi preţul căştilor va fi unul mai mare, cauzate în mare parte de cablurile suplimentare.

  Este posibil ca singurul efect asupra pieţei să fie adoptarea treptată a căştilor wireless şi renunţarea la cele cu fir. Rămâne de văzut care va fi modul în care producătorii vor face tranziţia la noul standard impus de priducătorii smartphone.

  URMĂREȘTE-NE

  16,069FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here