More

  Yahoo spune că spionii au furat date care compromit 500 de milioane de conturi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Yahoo transmite „un mesaj important cu privire la securitatea utilizatorilor Yahoo”. Compania precizează că, în urma unei spargeri de date masive care a avut loc în anul 2014, 500 de milioane de utilizatori Yahoo au fost afectaţi.

  „Am confirmat că au fost furate copiile informaţiilor unui anumit număr de conturi din reţeaua companiei spre finalul anului 2014, de ceea ce se consideră a fi un actor sponsorizat de stat. Informaţiile contului ar putea include nume, adrese de email, numere de telefon, date de naştere, parole, iar în unele cazuri, întrebări şi răspunsuri criptate sau necriptate”, se arată în comunicatul transmis de Yahoo.

  Potrivit Forbes, datorită sistemului bcrypt de la Yahoo, o metodă de criptare foarte puternică, aceste parole ar putea fi în continuare sigure. În acelaşi timp, dacă aceasta este o acţiune efetuată de un actor „sponsorizat de stat”, ar putea să nu fie rezonabil să credem că cei care deţin aceste date acum ar avea tenologii mai puternite de decriptare decât un hacker de rând.

  Yahoo mai spune că a avut loc o investigaţie internă pentru ca acest actor sponsorizat de stat să nu mai fie activ în reţeaua Yahoo. Compania lucrează în continuare la ancheta cu privire la această problemă.

  Compania mai recomandă ca utilizatorii să nu schimbe doar parolele contului de email, ci şi întrebările şi răspunsurile de securitate ale contului.

  Aceasta ar putea fi cea mai mare spargere de date din toate timpurile.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.