More

  REVIEW BenQ GL2706PQ: Când productivitatea relativă devine o certitudine

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am avut ocazia să testez monitorul BenQ GL2706PQ, un monitor din gama Home&Office, iar după perioada de testare pot spune că produsul mi-a lăsat o impresie foarte bună.

  Nu pot începe acest review fără un pic de background, pentru a motiva, într-o oarecare măsură, ceea ce urmează să citiţi, în ceea ce priveşte argumente pro şi contra.

  Sunt o persoană dinamică, tot timpul în mişcare, iar până acum am fost adeptul laptopurilor de gaming, care au o putere mare de procesare, acestea oferind portabilitate şi putere de procesare, de oriunde ai fi. Obişnuiam să lucrez „remote” foarte mult şi aveam nevoie de un laptop cu o capacitate destul de bună, mai ales când trebuia să editez un video sau să animez în After Effects.

  Am testat recent un laptop de gaming, care m-a uimit cu puterea sa de procesare, dar care nu a reuşit să scaleze interfaţa programelor de editare foto şi video, iar la o rezoluţie de 3840 x 2160 pixeli, mi-am forţat ochii, iar frustrarea a fost foarte mare atunci când nu reuşeam să selectez din timeframe exact cadrele dorite. Una peste alta, a fost nevoie de un monitor pentru a mă determina să iau hotărârea crucială: desktop vs. laptop. Evident, desktopul a câştigat, dacă acesta este însoţit de un monitor bun. Aceasta este o discuţie mult mai amplă, asupra căreia voi reveni, iar între timp să vedem ce am aflat despre monitorul BenQ GL2706PQ.

  FUNCŢII ŞI SPECIFICAŢII

  BenQ GL2706PQ este un monitor wide de 27 inch, care foloseşte tehnologia LED. Monitorul are o rezoluţie de 2560 x 1440‎ pixeli, un timp de răspuns de 1ms, iar un element interesant este că beneficiază de boxe integrate. Este un element pe care îl găsim în general pe monitoarele Office, economisind spaţiu pe suprafaţa de lucru, cât şi o gestionare eficientă a numărului de cabluri care invadează biroul.

  Un lucru extrem de folositor este capacitatea de ajustare a înălţimii pe 120 mm, lucru important pentru mine, care nu am un scaun office, reglabil pe înălţime.

  1467713412

   

  DESIGN

  La capitolul design, nu cred că mai are rost să descriu foarte mult produsul, văzându-se cu „ochiul liber” elementele de detaliu de care BenQ a ţinut seama.

  Când vorbesc despre design şi elementele de detaliu nu mă refer efectiv la curbe, dreptunghiuri şi alte briz-briz-uri, ci la modul în care acest monitor a fost gândit.

  Observăm că monitorul are o margine foarte subţire, pentru a nu distrage atenţia de la suprafaţa de lucru şi, în acelaşi timp, pentru a păstra atenţia utilizatorului pe suprafaţa de lucru.

  Nu are deloc elemente de design cu menirea de a determina utilizatorul să se întrebe dacă nu cumva cumpără un moitor care urmează să fie montat pe un monster truck, ci efectiv este optimizat şi gândit pentru întrebuinţarea sa, integrându-se perfect şi armonios cu celelalte obiecte de mobilier.

  CONCLUZIE

  Monitorul BenQ GL2706PQ poate fi achiziţionat la un preţ de aproximativ 1500 RON, în funcţie de furnizor. Din punct de vedere al raportului preţ-calitate, BenQ reuşeste să ofere un monitor echilibrat, care reuşeşte să facă faţă cu brio oricăruit task pe care îl ai, fie el şi rularea unui joc FPS. Noi, cei de la Noobz, îl recomandăm tuturor!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.