More

  Review Mio MiVue 638 Touch – Camera auto ca un înger păzitor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cei care mă cunosc destul de bine, ştiu că una dintre pasiunile personale este şofatul. Toamna aceasta s-au împlinit 7 ani de când am dat examenul pentru permis şi am început să conduc maşinile părinţilor, ale altor rude, ca mai apoi să trec la volanul maşinii personale.

  Mi-am făcut mâna în ale şofatului în judeţul Bacău, unde ai la dispoziţie de regulă o stradă principală şi câteva străzi secundare şi uliţe, dar pentru că regulile de condus sunt aceleaşi peste tot în ţară, nu mi-a fost deloc greu să mă adaptez rapid şi în capitală.

  Recent, am primit în teste camera auto Mio MiVue 638 Touch şi am fost deschisă să o testez mai ales pentru că părinţii mei deţin fiecare câte o cameră auto pe maşinile lor, iar acestea pot fi considerate mană cerească în multe situaţii, fie că vorbim de cazurile în care Poliţia Română te opreşte şi îţi suspendă permisul pentru 90 de zile, pentru că ai depăşit pe linie continuă (în zonă neexistând marcaj care să indice acest lucru) sau când primarul îşi mobilizează Poliţia Locală să oprească în trafic o maşină „suspectă” în care ştie cu siguranţă că se află reprezentantul partidului politic concurent.

  Iar dacă mai amintesc şi de situaţiile în care laşi maşina parcată în Bucureşti într-un loc pe care îl consideri sigur, dar o găseşti lovită sau zgâriată, la doar câteva zile după ce ai vopsit-o, am găsit un motiv în plus pentru care a meritat să o testez.

  Camera Mio MiVue 638 Touch are un ecran tactil de 2,7 inchi, ecran 1080p Full HD, cu 30 fps, iar utilizatorii săi se bucură de alerte camere de siguranţă, cu actualizări lunare, gratuite, pe durata vieţii aparatului, cât şi de monitorizare prin GPS, pentru că înregistrează automat informaţiile tale, inclusiv viteza.

  20161017_120135

  Camera vine cu G-Sensor cu 3 axe, sistem de prindere rotativ, modul parcare, al doilea slot de card microSD şi modul „fotografiere”.

  Pachetul Mio MiVue 638 Touch conţine sistemul de montare pe parbriz, camera auto şi un încărcător auto cu mufă mini USB. În plus, dacă vrei să urmăreşti imaginile înregistrate pe camera auto, producătorul îţi pune la dispoziţie MiVue Manager pentru Windows 7/8 şi Mac. Din păcate, pentru moment, programul nu este disponibil şi pentru Windows 10.

  Într-una din zilele în care am testat Mio MiVue 638 Touch, am parcat maşina în benzinăria Petrom de la Mioriţa (între Piaţa Presei şi Băneasa), cât timp aveam de gând să achiziţionăm câteva produse pentru a pleca la drum în weekend. Din păcate, un şofer a fost neatent când a condus maşina sa cu spatele şi ne-a lovit puternic maşina. Deşi nu au fost necesare dovezile video înregistrate pe cameră, pentru că ne-am înţeles amiabil, faptul că aveam la dispoziţie aceste imagini ne-a ajutat să ne calmăm şi să tratăm situaţia cu o lejeritate destul de mare, pentru că ştiam că, şi dacă şoferul ar fi fugit de la faţa locului în urma tamponării, Poliţia Română l-ar fi găsit destul de repede.

  O cameră auto îţi oferă mai multă linişte şi siguranţă nu doar în trafic, dar şi când laşi maşina parcată pentru o perioadă mai lungă de timp în orice loc. Unii şoferi aleg să dezactiveze cameră cât timp maşina este percată şi să o introducă în torpedoul maşinii, mai ales dacă vorbim de Bucureşti, dar personal consider că aceasta trebuie lăsată să „îşi merite banii investiţi”. Spre exemplu, au existat situaţii în care camera auto a înregistrat un grup de cetăţeni de etnie romă care au atacat o femeie şi pe partenerul acesteia.

  Aşadar, o cameră auto nu este utilă doar deţinătorului, ci şi persoanelor străine care uneori sunt lipsite de apărare.

  Monitorizarea GPS este utilă nu doar pentru momentele când pleci la drum lung, ci şi pentru situaţiile extreme în care hoţii îşi fac de cap şi îndrăznesc să fure maşini. Furtul de maşini nu mai este atât de întâlnit în România, dar nu putem spune acelaşi lucru şi despre situaţia din ţările învecinate.

  Preţul camerei Mio MiVue 638 Touch este de aproximativ 800 lei, cam cât costă şi un smartphone mid-range. Personal, consider extrem de utilă o cameră auto, dar bineînţeles că decizia finală aparţine fiecărui deţinător de autovehicul în parte.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.